מצב רוח ירוד וחוסר אנרגיה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

28/02/2011 | 00:27 | מאת: שרון

אני חיילת בת 20 כבר כמה חודשים שאני סובלת לעיתים מבכי לפעמים ללא שליטה, כשאני לבד בעיקר, תאבון ירוד, אני כמעט ולא ישנה אני מתעוררת בלילה ובבוקר מוקדם סתם ככה, מרגישה חוסר באנרגיה שאין לי כוח לזוז. אני מרגישה שיש עליי הרבה לחצים , אנשים סביבי אומרים לי שאני נלחצת מכל שטות. אני מנסה להירגע לנשום עמוק אבל שום דבר לא עוזר. הדבר שהכי מפריע לי זה הבכי זה לא עוזר לי להרגע ואני מרגישה שכשזה בא אני לא יכולה לעצור את זה. אני מודאגת ורוצה שזה ייפסק כבר ואני לא יודעת מה לעשות איך להוציא את הלחץ והכעס שיש בי. חשבתי גם לפנות לייעוץ מהצבא אבל קשה לי מאוד לדבר על זה אני לא יודעת אם אני מסוגלת

שלום שרון, כפי שכתבת, את מרגישה ירידה בולטת במצב הרוח וחוסר אנרגיה, שכנראה ואינם על רקע רפואי. עם זאת הייתי ממליץ לך גם להיבדק על ידי רופא, במידה ולא עשית זאת, על מנת לשלול את האפשרות שהשינויים במצב הרוח והחיוניות נובעים מסיבה גופנית. לשוחח עם פסיכולוג/ית זוהי ככלל חוויה המקלה על עומס ומצוקה שאנו נושאים בתוכנו. לאחר שתתנסי בשיחה אחת תוכלי לשקול זאת שוב, והפעם ממקום מנוסה יותר. פסיכולוג/ית עשויים לעזור לך לחוש מסוגלת יותר לשתף בעובר עלייך, ואני מאמין שזהו צעד ראשון ביצירת שינוי. הרבה בהצלחה, אל תוותרי, וקבלי עזרה יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית