התמודדות עם חרדה מן המוות אל מול מחלה משמעותית

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

01/05/2016 | 20:21 | מאת: אוהד

שלום רב, אני עובד במסגרת שיקומית באחד ממקצועות הבריאות עם קשישים ומתעניין בצד הפסיכולוגי של התהליך השיקומי. לעיתים קרובות אני נתקל בחרדה מן המוות אל מול מחלה משמעותית או ארוע מסכן חיים. רציתי לשאול אם תוכלו להאיר את דרכי במעט בהתמודדות הטיפולית עם חרדה כזו תודה רבה

שלום אוהד, לצערי קצרה היריעה פה בפורום מלהכיל את ההתייחסות ההולמת את בקשתך, עם זאת אנסה כן להתייחס ולו במעט. חרדה, כאשר היא עולה בהקשרים שציינת, הינה חרדה מותאמת. ככזו היא מאפשרת למטפל להיכנס טוב יותר לנעליים של חווית הקשיש או האדם המבוגר ומנקודה זו להוות עבורו תמיכה ועידוד לספר את חייו ולעזור לו לעבד את הסיטואציה העכשווית בה הוא נתון בקונטקסט הרחב יותר של חייו. זו גישה טיפולית בעלת אופי נרטיבי, העוזרת לאדם המבוגר להרגיש מובן, מוכל וככזה המסוגל לחוות תחושות ערך ומשמעות בחייו. אינני יודע מהו מקצועך בתחום הטיפול אולם במידה ואינך מתחום בריאות הנפש אתה בהחלט יכול למצוא הדרכה וליווי בדמות השירות הפסיכולוגי במוסדכם או במקום אחר על ידי פסיכולוגים רפואיים ואו שיקומיים. בל נשכח גם את הצד הרפואי/פסיכיאטרי, אשר במידת הצורך עשוי להיטיב עם חווית הסבל הנפשי של המבוגר באמצעות תרופות נוגדות חרדה. נקודה אחרונה קשורה בטיב מערכת התמיכה של המבוגר ובטיב היחסים שלו עם הצוות המטפל בו במוסדכם. אלו נושאים שראוי שיקבלו מקום בשיחה עם מטופליך, שכן פעמים רבות מערכות יחסים אלו הן בעלות ההשפעה הגבוהה ביותר על מצבו הנפשי של המבוגר. בהצלחה ויישר כוח על עשייתך. יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית