עזרה

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

24/12/2015 | 20:02 | מאת: אני

שלום רב בת 18 אני עושה טיפולי שיניים בשיניים קדמיות מכיוון שאני עושה טיפולי שורש בהם במטרה לכתרים לאחר מכן הם חלשות אני נמצאת בבעיה ללא פתרון כרגע בכך שאני כל הזמן נוגעת בהם משחקת בהם עושה פעולות לא נכונות בפה בכוונה מצד אחד אני רוצה להפסיק ומצד שני זה מסקרן אותי אני לא יכולה להפסיק , נשברה לי כבר השן הרופא השלים לי אבל אני לא יודעת מה לעשות פניתי לכל מקום למה אני ממשיכה לגעת בהם איך אפשר להפסיק אני מנסה להכניס לראש לא לגעת שהם ישברו אבל שום דבר לא עוזר , בבקשה תתייחסו ברצינות , אני יודעת שזה נשמע רע אבל בבקשה :(

שלום לך, המגע שלך עם השיניים הוא מצב טבעי ונורמלי במיוחד כאשר משהו משתנה לנו בפה. במידה וקבלת הוראה רפואית לא לגעת בשן וזה קשה לך (שלא לגעת) את צריכה ללמוד לעשות הסחת דעת. למשל על ידי העברת תשומת הלב למקום אחר בפה או בגוף. למשל על ידי העברת תשומת הלב מהפה אל משהו חיצוני. שימי לב שהפעולה עצמה של מגע עם השן הפגועה מזכירה כמו בדיקה עצמית, של לבדוק מה קורה שם. ייתכן ויש לך מעט חרדות סביב הנושא וזו הזדמנות לדבר את החששות עם מישהו קרוב או עם אשת מקצוע (פסיכולוגית) או לכתוב לי לכאן.

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית