מיואשת

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

14/08/2015 | 11:15 | מאת: שירז

שלום אני פונה אלייך אחרי לבטים קשים מאד. אני חיילת בת 20 , מאז ומתמיד סבלתי מחרדות חרדות קיומיות ויומיומית על כל דבר ועל כל נושא.החיים שלי הם חיים רווים בלחצים גם בבסיס וגם לפני הצבא תמיד היו לי קשיים ולחץ נפשי גבוהה מאד. הלכתי לפסיכולוגית לפני הצבא כדי שתעזור לי עם החרדה בעזרת טכניקות שונות. התנגדתי לכדורים בכל תוקף כשהתגייסתי הפסקתי את הטיפול אצל הפסיכולגית ובצבא לא פגשתי קבן ולא המשכתי את הטיפול. כרגע במצב בנפשי שבו אני נמצאת היום אני לא רואה דרך אחרת לעזור לעצמי מלבד כדורים בגלל שאני לא מצליחה "לעבוד "על עצמי בשום דרך ורק גורם חיצוני שיש לו השפעה מיידית(כדורים)יוכל לעזור לי לפי דעתי כמובן.. הגעתי למצב שאני נושמת נורא שטחי,נושמת כדי להתקיים ככה אני קוראת לזה אבל לא נושמת באמת כמו שצריך.כל הפעולות היומיומית שלי נעשות במהירות הבזק ואני פשוט לא רגועה ורע לי. האם תוכלי להמליץ לי על כדורי הרגעה שהם נטו מרגיעים ולא משבשים את הדעת?כי מזה אני מאד מפחדת. כדורים לא חזקים.משהו שיתן לי שלווה.. תודה רבה

שלום שירז, אני רוצה קודם כל לחזק אותך על היכולת שלך לתת מילים למצוקה שלך ולפנות לעזרה. אני מתרשם שהנושא של הטיפול התרופתי בחרדה מעורר חרדה בפני עצמו אצלך. הרשי לי לומר כי אין כדורים נוגדי חרדה אשר משבשים את הדעת, נהפוכו, רובם ככולם מרגיעים את הדעת ומאפשרים תפקוד תקין נטול חרדה. עם זאת, טיפול תרופתי רצוי שיהיה מלווה בטיפול פסיכולוגי, גם אם טיפול קצר מועד שיתמקד באירועים או המצבים מעוררי חרדה ביום-יום שלך. אני לא רופא ואינני מוסמך לתת עצות בנושא סוג הטיפול התרופתי. זאת תוכלי לקבל באופן מקצועי אצל רופא המשפחה שלך. חרדה היא לא אות קין או משהו שיש להתבייש בו. חלק לא מבוטל מאתנו סובל מחרדות, מסיבות שונות. לשמחתי אנחנו חיים בתקופה בה הטיפולים התרופתיים הינם יעילים ובטוחים לשימוש וטיפולים פסיכולוגיים נגישים עבור כל אחד ואחת. יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית