דכאון או חרדות?

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

05/01/2011 | 15:27 | מאת: אבי

לפני חודשיים נכוותי בעבודה. היום עם חבישות לחץ לשנה הקרובה בידיים ובזרוע שמאל. פנים צוואר וחזה בשלבי החלמה . בפנים אין צלקות למזלי. בשל קושי בשינה וחוסר שקט במהלך היום הרופא רשם לי ואבן -כדור פעמיים ביום. חשה כי אין לי כוחות להתמודד, מחשבות של פחד מהעתיד וממה שיהיה איתי.אילו צלקות ישארו? איך העבור את השנה הקרובה ? מין גוש תקוע בגרון . האם זה הטיפול המתאים?€ הבנתי כי הכדור הנל הינו לטיפול בחרדות אך לא בדכאון. האם אני נכנסת למצב דכאוני?

שלום אביבית, אני מאוד מצטער לשמוע ומרגיש את סבלך. אני מתרשם שאת נמצאת בנקודה בחייך בה את צריכה את כל הכוחות האפשריים להתמודדות נכונה עם מצבך המורכב מבחינה רפואית. בזמן הזה אך טבעי שתחושי שינויים במצב הרוח ועלייה בתחושות הלחץ הנפשי. אינני יודע מהן מערכות התמיכה שלך, מי נמצא לצידך, ובאילו תנאים את חיה. כמו כן אינני יודע דבר על עברך. כל זאת חשוב לדעת על מנת לעזור לך לנווט ביעילות בחדשים הקרובים תוך גיוס מקסימלי של כוחות מעצמך ומסביבתך. יש פסיכולוגים רפואיים טובים שיכולים לתמוך בך ולהעניק לך כלים רגשיים ומנטאליים חשובים שישרתו אותך בתקופה זו, למשל ללמוד כיצד להרפות את הגוף לנשום נכון ולרכך כאב, למשל להתבונן אל הרגשות המקננים בך ולהעניק להם מילים, להקל על העומס הרגשי, לתת לך כלים בניהול המחלה והמידע הרפואי הקשור במצבך, ליצור קשר עם הרופא המטפל ולשתף פעולה עמו בטיפול בך ועוד. אנא צרי עימי קשר על מנת שאוכל לסייע לך במציאת פסיכולוג/ית רפואי/ת מתאים. יהודה (0506888050)

11/01/2011 | 14:53 | מאת: אבי

אני מבינה וחשה כי אני צריכה עזרה. לבלעי ומשפחתי אני לא רוצה להכביד גם ככה הם תןמכים וגם להם קשה.לאור העובדה כי אני חיה באזור המרוחק מהמרכז וקיים מחסור באנשי מקצוע , הבנתי כי קיימת אפשרות לפנות למיל"ה וכי שם אפשר לקבל טיפול מיידיי ויעיל - כך אעשה . תודה על המילים החמות

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית