ריבוי מתנות...

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

14/10/2013 | 17:22 | מאת: מהמרכז

אני זקוקה לעזרה ומודה קשה לי לקבל אותה.. אני בת 40 פלוס רווקה. לפני 8 שנים חליתי בסכרת נעורים שמטופלת ע"י משאבה לפני 5.5 שנים התווספה מיאסטניה גרביס שכתוצאה מטיפול ממושך בסטרואידים קיבלתי אוסטפרוזיס התחלת קטרקט והחמרה של הסכרת.בשנה האחרונה פעם ראשונה ב8 שנים מאז הסכרת שהייתי מאושפזת 4 פעמים בגלל DKA כל שינוי קטן משבש הכל..מכיוון שאין לי ורידים וניסינו טיפולי פלסמה הוכנסנו 3 פעמים פרמקט שנגמרו שלושתם אחרי שבוע באשפוז עם זהום בדם פעם אחת ניסו להכניס צנתר למפסעה רק שהוא הסתיים אחרי 5 ימים עם זהום וDVT נרחב..לפני שנתיים בניתוח קטן התקנתי פיסטולה ביד כמו לטיפולי דיאליזה האמת זו היתה הפעם הראשונה שמשהו עבר חלק רק שמאז עברתי כבר 8 צינתורים לפתוח אותה ואני עומדת לפני ה9 בעוד חודש.. בין היתר אבי נפטר לפני חודש [אימי נפטרה לפני 13 שנים] אני לא מתלוננת חלילה וברור לי שיש שמתמודדים עם דברים קשים יותר אני מטפלת בעצמי ובקשר טוב עם הרופאים שלי.ובכל זאת בחודשיים האחרונים אני מרגישה שהכל כבר יותר מידי ואין לי כוחות להמשיך. סתם דוגמא נשלחתי לבדיקת קרישיות יתר כל התשובות יצאו גבוהות מידי.בזמן אחר לא ההיתי מתרגשת מהענין הפעם אני מרגישה שאין סוף לדברים... ביקשתי וקיבלתי מאחד הרופאים טלפון מפסיכולוגית רפואית ששיכת למרפאה דיברתי איתה טלפונית כמה דק אבל ברגע שהגיע מועד התור ביטלתי ולא חידשתי את הענין.. אני מרגישה מותאשת ועיפה...ויותר מכך למרות כל המאמצים שכולם לצאת מהמבלגן אני מצליחה לתקופה ואז משהו גורם ליצאיה מאיזון ושוב הכל מהתחלה.אז למה להשקיע כל כך הרבה כוחות???????? תודה

שלום, אין ספק שההתמודדות שלך מורכבת ומתישה את כוחותייך, מה גם שהדברים מהם את סובלת גופנית משפיעים בעצמם על האנרגטיות שלך ותורמים לשינויים במצב הרוח. לא לגמרי ברור לי מדוע בטלת את הפגישה עם הפסיכולוגית, האם חששת, האם חשבת שבעצם הפגישה את עומדת להתמודד עם משהו שאת מעדיפה לא "להתעסק" בו? נסי להבהיר לי את הנקודה הזו.

15/10/2013 | 14:55 | מאת: מהמרכז

קודם כל תודה על התשובה. אני מודה מצד אחד שאני מותאשת ומצד שני [מכיוון שאני מכירה את עצמי] אני לא מסוגלת לשבת ליד משיהו ולדבר איתו.הדמעות [כמה שזה נשמע אולי טיפשי] מגיעות הרבה קודם וכאן הכל נגמר. רק אחרי כמה שנים בעקבות שאלות של רופא מטפל דיברתי בפעם הראשונה . יש לי המון רופאים לצערי עם שניים מהם אני מסוגלת לדבר. אני פוחדת מההתמודדות הזו. ולמרות הידיעה שאני גורמת סבל לעצמי זה גדול ממני. ואני באמת רוצה להרגיש אחרת . תודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית