עצבים שגורמים לאלימות

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

05/09/2012 | 22:31 | מאת: אלמונית

היי..חבר שלי בן אדם בעל פתיל מאוד קצר ומכל דבר או מילה קטנה הוא יר מתעצבן והתגובות שלו ממש קיצוניות...פעם הוא שבר ממש בחדר,מדבר בצורה מגעילה...אני רוצה לעזור לו כי אני יודעת שהוא ככה בגלל העבר הלא פשוט שהוא חי בה עם המשפחה של,נכון שזה קשור? מה ניתן לעשות כדי להרגיע את העצבים שלו ואיך בכלל אפשרת לשנות את חיי היומיום שלו בקשר להתננהגות שהושפע מהעבר? אשמח לעזרתך

שלום אלמונית, הרצון שלך לעזור לחבר שלך ראוי להערכה, זה לא מובן מאליו. היסטוריה משפחתית של אדם מעצבת את אופיו ומזגו ללא ספק, אך לא תמיד המשפחה "אשמה" ויש גורמים רבים נוספים הקשורים בסביבת חייו של האדם, כמו הסביבה החברתית והתעסוקתית, המשפיעות גם הן על מצב רוחו. אני מציע לך לבדוק איתו, קודם כל, כמה הוא מוכן לקבל עזרה, והאם הוא מוכן שאיש מקצוע יראה אותו, פסיכולוג או פסיכיאטר. הרבה פעמים זה מפחיד לפגוש איש מקצוע וגורם לרתיעה אבל אני מתרשם שהחבר שלך מודע למצבו וכנראה גם לו קצת נמאס מזה. אפשר להתחיל בפגישה עם רופא המשפחה ושם לבקש את הסיוע בהכוונה או ישירות לפנות לפסיכולוג שעובד עם הקופה או לחילופין באופן פרטי. מכיוון שאני פסיכולוג רפואי והבעיה שאת מעלה איננה בעיה פסיכולוגית על רקע רפואי אני ממליץ לך להעלות את השאלה גם בפורום של פסיכולוגיה קלינית. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית