טיפול ארוך

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

13/01/2020 | 18:18 | מאת: מ

שלום, היה לי אבסס פילונידלי כמה שנים והתביישתי להבדק.. אחרי 4 שנים בערך נבדקתי ונותחתי.. זה היה בשבילי טראומה ממש... מתתי מבושה... הפצע הזדהם ולא נבדקתי (התביישתי) ואחרי שלושה חודשים הזיהום התרחב ופניתי לרופא.. מאז (עברו 9 חודשים!) הפצע לא נסגר לי ואני כל יום בביקורת.. כל יום מנקים וחובשים לי וכל יום בודקים (לפעמים פעמיים ביום)... כואב מאוד מאוד... 6גם מביך מאוד מאוד... אני מרגישה שכל פעם כזו אני מתנתקת מהגוף ונותנת להם לעשות כרצונם.. אבל בשבוע האחרונים זה ממש קשה לי.. אני פתאום מתביישת מאוד שוב ולא הלכתי השבוע... וזה מוזר- כי הייתי צריכה להתרגל.. מרגישה שחזרתי אחורה.. אני לא יודעת איך להתנתק מעצמי וללכת לחבישות... עם החבישות היה שיפור ואני מפחדת שיחמיר לי שוב... אני בוכה מלא מהבעיה הזו.. זמן ארוך מאוד... בחיים לא דמיינתי שזה יהיה ככה... מביישנית גמורה הגעתי למצב שעברו עליי עשרות אנשים... אודה לעצות איך לשנות את הביישנות שלי..

שלום מ , אני מבין שקשה לך ושזו חדירה מאוד לא נעימה לפרטיות של גופך, בטח כאשר את מתארת את עצמך כביישנית. לא הבנתי מדוע את מתארת זאת כ'עשרות אנשים שעברו עליי', זו דרך קצת קשה לתאר את מה שבאמת היה, שהיה יותר קרוב אולי 'לעשרות אנשים שטפלו בי ובגופי...'. אני מרגיש שכנראה זה יושב על מקום מאוד רגיש מבחינה רגשית. נסי לפנות לטיפול פסיכולוגי קצר דרך הקופה או המרכז הרפואי בו את מטופלת כדי ללמוד דרך להרגיע את החרדה וההתנגדות שאת חשה. העצה שלי אלייך, נסי לתאר לעצמך במילים את מה שאת עוברת במונחים של 'טיפול', 'דאגה', 'החלמה', 'רצון לסייע' לך ופחות במילים מעוררי מצוקה כמו 'עוברים עליי... '.

14/01/2020 | 11:00 | מאת: מ

אתה צודק... אבל לפעמים אני באמת מרגישה כמו איזה גופה ליד הרופאים.. לא מעניין אותם הרגשות שלי והביישנות שלי... פעם אחת הלכתי לרופא ברמבם והוא בדק אותי ובלי כל התראה הוא יצא לקרוא לעוד רופאים ומצאתי את עצמי עם 8 אנשי צוות בחדר... קרה עוד פעם שהרופא הראשי שמנהל את התיק שלי בתקופה הזו הלך לקרוא לרופאה מעליו בלי לאמר לי... פתאום היא פתחה את הווילון ונכנסה... אני כבר ראיתי שבאמת הם לא מייחסים לזה חשיבות וקשה לי להתנתק מזה... קרה פעם אחת שהפצע נקרע ודימם בגלל טעות קטנה שעשיתי (ישבתי בלי כרית כשחיכיתי לרופא מעל שעתיים)... והרופא כעס עליי תוך כדי שהוא מנקה לי את הפצע... פעם אחת אח טיפל בי וחשבתי שהוא סיים אז הרמתי את הבגדים חזרה ואז הוא ממש התעצבן שהרמתי לפני שהוא הסכים... יש רופא כירורג שעושה לי טיפול כירורגי פעם בחודש וכשאני נכנסת הוא אפילו לא אומר שלום רק כרטיס ושכבי... הוא מתעדכן בשלומי בבדיקה הגופנית ולא מדבר איתי בכלל בכלל... קשה לי להסביר מה אני מרגישה ולמה אני לוקחת את זה כל כך קשה... רוב המטפלים שלי בסדר רוב הזמן.. אבל יש כמה שמתייחסים אליי בלי רגישות מינימלית... וזה כבר קשה לי ואני לא מסוגלת לחזור לטיפולים האלו... במיוחד שאולי החמיר ושוב יכעסו עליי

19/01/2020 | 12:47 | מאת: מ

בבקשה אל תתעלם מהשאלה כמו מקודם... איפה אפשר למצוא רשימה של פסיכולוגים ומקומות בארץ? והאם במקרה שלי צריך פסיכולוג רפואי או גם פסיכולוג רגיל טוב? תודה

שלום מ., רשימת פסיכולוגים/יות שעובדים בקופת החולים שלך אפשר לקבל או דרך האתר של הקופה או דרך נציג שירות בסניף שאת שייכת אליו. זה יכול להיות פסיכולוג בעל מומחיות רפואית או קלינית.

21/01/2020 | 11:28 | מאת: מ

לצערי אין בעיר שלי בכלל פסיכולוגים.. כולם מצריכים נסיעה.. ויש לי קושי בנסיעות בגלל הפצע.. אפסיק לטפל בפצע וזהו גם ככה זה לא באמת עוזר תודה רבה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית