אגורפוביה וטיפול רפואי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

12/10/2010 | 22:01 | מאת: דני ב.

שלום רב, אני מבקש לברר האם קיים טיפול תרופתי לאגורפוביה, פחד ממקומות פתוחים. אציין כי אני נוטל ציפרלקס מזה כשבוע (מאז יום חמישי האחרון) ולא ידוע לי אם זה עוזר לכך ספציפית. מזה כחודש אני מתקשה לצאת מהבית ואין ממצא נוירולוגי או אורתופדי.

דני שלום, הבעיה שאתה מתאר צריכה להיות מטופלת מול פסיכולוג/פסיכיאטר באופן סדיר ושוטף, הן לצורך מעקב והן לצורך רכישת כלים יום יומיים להתמודדות יעילה. לעניין שאלתך, טיפול תרופתי הינו חשוב לליווי הטיפול הפסיכולוגי, אך לא במקומו. הטיפול התרופתי מהווה פלטפורמה ממנה תוכל לעשות את השינוי המבוקש בחייך עם פחות מאמץ. ציפרלקס הינה תרופה רלוונטית למצבך, עליך להמתין מספר שבועות בטרם תתחיל לחוש את האפקטיביות שלה. אני ממליץ בחום ללוות את בדיקת יעילות התרופה במעקבים סדירים עם הפסיכיאטר/רופא שרשם לך אותה. בהצלחה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית