אני היפוכונדרית ונמאס לי

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

27/05/2017 | 20:26 | מאת: היפוכונדריה פורצת גבולות

אני היפוכונדרית בת 15 מגיל 13. אני מוצאת סרטן כל הזמן. אני מוצאת סימן, אמא שלי אומרת שהוא בסדר אבל אני לא יכולה להאמין לה כי אני לא נורמלית לגמרי. מה לעשות ואיך לצאת מזה ? אני לא יכולה להרים את עצמי בכוח כי אני מפחדת לפספס מחלה אמיתית. אני בדילמה! עזרו לי! נדמה לי שיש לי דם בקקי אמא שלי אומרת שלא.

שלום לך, אני מבין את המצוקה שלך ובטוח שהיא מסבה לך סבל רב. היום יש אפשרות לקבל טיפול יעיל להיפוכונדריה המשלב טיפול פסיכולוגי עם טיפול תרופתי. טיפולים שכאלה ניתנים היום דרך קופת החולים. למרות שאני מניח, שיכולים להיות לך חששות לפגוש אנשי מקצוע, דעי שבתחום ההיפוכונדריה אנו יודעים היום לא מעט ויכולים באמת לעזור לך. אני מציע, שבצעד הראשון, שבי ושוחחי עם אמך על רצונך לקבל טיפול פסיכולוגי. לכל דבר נוסף כתבי לי כאן יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית