ממצא של קולונוסקופייה ווירטואלית

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

05/04/2011 | 09:47 | מאת: דנה

שלום רב, אמי בת 66 עברה בדיקת קולונוסקופיה ווירטואלית ולהלן התשובה: בקיר הימני של הרקטום בגובה של 9 ס"מ מפי הטבעת קיים רושם לפוליפ על בסיס רחב 5X7 מ"מ חתך 403 SUPINE . אנו מבינים שיש צורך בקולונוסקופיה רגילה...אבל האם הפוליפ ממש גדול 35 מ"מ??? עד כמה זה דחוף? תודה

14/04/2011 | 18:22 | מאת: ד"ר גיא רוזנר

שלום, בד"כ כאשר מאתרים ממצא בקולונוסקופיה וירטואלית משתדלים להפנות את המטופל/ת לקולונוסקופיה רגילה בהקדם האפשרי לצורך המשך אבחון וטיפול וכן על מנת להפיג את החששות. מאד חשוב לקבל בהקדם מידע לגבי ההיסטולוגיה של הפוליפ, האם מדובר בפוליפ שפיר ואם כן עד כמה הוא שפיר (מהי דרגת ההתמיינות שלו, זו תשובה פתולוגית שמקבלים מביופסיה או כריתה של הפוליפ). לסיכום - כדאי לפנות בהקדם להערכה של גסטרואנטרולוג ולביצוע קולונוסקופיה לצורך נסיון כריתת הפוליפ.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול