2 אחים חולים

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

19/03/2011 | 16:40 | מאת: טלי

שלום רב לפני כ- 3 שנים נפטר אבי בגיל 74 מסרטן כיליה שהתפשט לאגן ולראות. באותו הזמן חלה אחי בגיל 47 בסרטן מסוג לימפומה שהתפשט לפני כחצי שנה לדם . לפני כשבועיים הגיעה המכה השלישית. הודיעו לי שאחי הגדול בן 58 שהוא אחי למחצה (רק מאבא) חלה בסרטן המעי שהתפשט לכבד . שני אחיי נלחמים על חייהם ואני מרגישה כמו ברולטה רוסית ופוחדת שהמחלה תגיע אלי. רציתי לדעת אלו בדיקות אתם ממליצים לעשות מעבר למה שניתן לי. רופא משפחה נתן לי הפניה לאולטרה סאונד בטן הפניה לכיררורג שד ,גנטיקאי ורופא גסטרו וכמובן בדיקות דם. האם יש עוד בדיקה שהייתם ממליצים לעשות ? כמו כן רציתי לדעת האם סוגי הסרטן הללו תורשתיים (ברור לי שהמעי כן אבל מצד שני האח החולה הוא אח למחצה) תודה מראש טלי

21/03/2011 | 09:39 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב אני רוצה להדגיש במקרה שלך את החשיבות לפנות למרכז המתמחה בסרטן מעי גס תורשתי כדי לעבור ברור מתאים. מרכזים כאלו קיימים במכוני גסטרו באיכילוב ובילינסון ובמכון שרת בהדסה. לפי היעוץ תוכלו לקבל המלצות מלומדות לגבי סוג ותדירות המעקב לכל בני המשפחה ואלו בדיקות מעקב נדרשות. אבחנה מתאימה ויעוץ נכון יכולים למנוע סרטן בשיעור גבוה במשפחות עם רבוי גדולים ולהקנות איכות ותוחלת חיים הקרובים לכלל האוכלוסיה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול