שאלה מהם הסימנים וכצד ניתן לאבחן

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

08/03/2011 | 18:48 | מאת: מיה

מאיה גיל אפשר לחלות במחלה מהם הסימנים הראשונים עצירות שילשול כאבי בטן צרבות השמנה תודה

09/03/2011 | 08:08 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שכיחות סרטן המעי הגס עולה עם הגיל, מקובל כי מעל גיל 50 עולה הסיכון משמעותית לפוליפים ולגדולים. כאשר קורה ויש תחלואה בגיל צעיר יש לחשוד ברקע גנטי למחלה. לעתים אין כל סמנים למחלה אך יתכנו דמם מפי הטבעת, שנוי בהרגלי היציאה, כאבים, ירידת משקל ואנמיה על רקע חסר ברזל כסימני אזהרה. המניע לבצע גילוי מוקדם באוכלוסיה הינו מכיון שהפוליפים המקדימים את הסרטן לא גורמים לכל תסמינים והסרתם מונעת התפתחות סרטן בשיעור גבוה.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול