קולונוסקופיה וירטואלית

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

14/02/2011 | 13:16 | מאת: רות

שלום.עברתי קולונוסקופיה רגילה והרופא הפסיק את הבדיקה באמצע מאחר ויש לי סעיפים רבים מאוד עים לוע רחב והמעי מאוד מפותל ולא הצליח להתקדם והמעי לא מתנפח היטב למרות לחץ חיצוני ושינויי תנוחה.יש לציין שהרופא מאוד מנוסה. והמליץ לי לעבור קולונוסקופיה וירטואלית.השאלה שלי בוירטואלית הרי גם מנפחים אוויר האים יכול להיווצר מצב שגם לא יוכלו לנפח אוויר?בגלל המצב הזה?ואז הבדיקה לא תהיה מושלמת?שכחתי פשוט לשאול את הרופא. תודה.

14/02/2011 | 14:55 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום אין חשש אם כי אתה יכול לחוש אי נעימות. לבדיקה הוירטואלית מגבלה בגילוי פוליפים שטוחים או קטנים מ 10 ממ, ולכן אם יש גורמי סיכון משפחתיים או אחרים עדיף לנסות בהרדמה כללית או עמוקה בבית חולים בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול