סרטן הקיבה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

25/10/2010 | 12:15 | מאת: שירה

שלום, אני לא יודעת איפה לשאול מקווה שתוכלו לענות לי. יש לי את חיידק ההליקובטר פילורי שלא עוזב אותי כבר 5 שנים בזמנו ניסיתי 3 סבבי אנטיביוטיקה ולא עזר. בבדיקה גסטרוסקופיה שנעשתה לי אז התגלתה דלקת קלה. אני רוצה לציין שאין לי שום תופעות ולא כואב לי כלום גילו לי את החיידק במקרה. ניסיתי 3 חודשים טיפול הומואופטי ולא עזר. השבוע נבדקתי אחרי 4 שנים שעזבתי את הטיפול והערך נשאר גבוה - 39. איך יודעים אם יש לי סרטן הקיבה? הבנתי שזה גורם מספר אחת לסרטן הקיבה - איך אדע אם יש לי?

03/11/2010 | 23:47 | מאת: ד"ר רויטל קריב

למרות שאין קשר לסרטן המעי הגס אענה בקצרה. החיידק הליקובקטר אכן קשור לסרטן הקיבה אך באופן נדיר. בארצנו החיידק שכיח מאוד באוכלוסיה וכ-50% מהאולוכסיה הבריאה נושאת אותו בקיבה. עם זאת, שיעור סרטן הקיבה בארץ נמוך יחסית. לחיידק יש זנים הקשורים יותר ופחות להתפתחות סרטן. חוסר תגובה לטיפול אנטיביוטי מצדיקה מעבר לקו טיפול שני ושלישי על ידי גסטרואנטרולוג

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול