מעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

19/10/2010 | 20:39 | מאת: חווה

לסבתא שלי בת 77 לאחר מספר חודשים של כאבי בטן , עצירויות וחוסר דם ( המוגלובין 6 ) לאחר קולוסקופיה וסיטי גילו סרטן במעי הגס. הנתונים שבידינו : סיטי : לא הודגמו ממצאים חשודים בכבד , הודגמה מלאות ריקמתית בצקום, עכירות שומן מסביב, קישוריות לימפה בגודל 10 מ"מ סביב לצקום. היסתיידויות באורטה וענפיה . שינויים ניווניום בעש מותני . ספונדילויסטזיס 1s 5l דרגה 1.ספונדילוליזיס 5lדו צדדי. ממצא של sol בציקום בקוטר 4 ס"מ . טחורים דרגה 2. בדיקה פתולוגית : מאקרו - מספר פירורים אפורים בגודל 0.3.0.2 0.1 מיקרו: ..שטחיים של בלוטת מעי הגס עם :severe dysplasia\carcinoma in si.בנוסף נמצאו אדמים ריר ובתוכם אפיטליאליים ממאירים . אין אפשרות לקבוע עומק חדירה . מומלץ כריתת כל הנגע ברצוני לציין כי לסבתא שלי קצב לב ( בשל אי סדירות ) סוכרת מה הממצאים הללו אומרים ? מה הטיפול המומלץ לאישה במצבה ? עד כמה חמור המצב ?

19/10/2010 | 23:09 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום, מהממצאים עולה כי קיים ככל הנראה גדול באזור הצקום הדורש כריתה ניתוחית מאחר ואין עדות לגרורות. יש להעריך את מצבה של סבתך מבחינת יכולתה לעמוד בניתוח, אין מן הנמנע שתעמוד לשם כך צריכה להבדק על ידי כירורג ואחר כך בהתאם להמלצתו- על ידי מרדים וקרדיולוג בשל הקוצב. בהתאם לממצאי הניתוח יוחלט על הצורך בטיפול נוסף. בהחלט יתכן כי תעבור את הניתוח בהצלחה ותוכל להרפא, נתונים מדויקים יותר לגבי התחזית יתקבלו מהתכשיר הניתוחי והתשובה הפתולוגית שלו. בהצלחה.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול