סימני דם טרי לאחר יציאת הצואה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

17/12/2010 | 21:45 | מאת: רמי

אני גבר בן 54, לאחרונה לפחות 3 פעמים הבחנתי בסימני דם ברורים לאחר יציאה! עברתי לפני 3 חודשים בדיקת סימני דם סמוי בצואה, התשובה שלילית! בעבר סבלתי קצת מטחורים . האם אני אמור לעבור בדיקת קולונסקופיה, בשביל השקט הנפשי? מה דעתך על הבדיקה של חברת ,גיוון אימג'- בליעת גלולה מצלמה? בכול אופן לא היו מיקרי סרטן המעי במשפחתי. בתודה מראש רמי

18/12/2010 | 16:29 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב בדיקת הדם הסמוי דוגמת דגימה ספציפית של צואה ואיננה בדיקה מדויקת ומהימנה כמו קולונוסוקפיה. מגיל 50, קולונוסוקפיה נחשבת כשיטה מוכרת לגילוי מוקדם וגם תאתר טחורים ואת דרגתם. רב הסיכוי שאם תפנה לגסטרואנטרולוג הבדיקה תאושר, ולאור התלונות בהחלט כדאי לבצע בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול