hipec-שאלה דחופה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

07/12/2010 | 15:49 | מאת: סתיו

שלום, אני מפנה את השאלה מטעמו של מ', בחור בן 36 מאושפז כרגע בבי"ח לאחר ניתוח כריתת מעי הגס.ממצאים: אנדוקרצינומה במעי הגס, בלוטות מעורבות, פיזור גידולים בכל קרומי הצפק בכל חלל הבטן. pedct נקי, ללא מחלה גרורתית בכבד. במהלך הניתוח לא בוצע פאוצ'. שאלותי: 1. האם במקרה זה מומלץ hipec? ואם כן כמה זמן לאחר הניתוח? 2.בית החולים המומלץ בארץ/בעולם לביצוע הפרוצדורה? 3. מתי כדאי להתחיל טיפול כימוטרפי משלים לפני או אחרי הניתוח? 4. האם במהלך ה- HIPEC ניתן לבצע את חיבור הפאוצ' או שידרש ניתוח נוסף? אודה לכם על התיחסותכם הזריזה, רק בריאות.. סתיו

08/12/2010 | 11:14 | מאת: ד"ר עינת שחם-שמואלי

הייתי מתחילה עם טיפול כימותרפי+ביולוגי כמקובל במחלה בשלב 4. בהמשך (למשל אחרי 4 חודשים של טיפול) אם הערכה מראה שהגידול סטטי או נסוג הייתי שוקלת ביצוע HIPEC. הרופאם שאני מכירה המבצעים את הפרוצדורה בישראל הם פרופ' קלאוזנר יוסף, דר' סובחי אבו-עביד (איכילוב) ופרופ' גוטמן מרדכי. לגבי חיבור הפאוץ' - יש להיוועץ בכירורג אך הסיכוי שפאוץ' יתפקד כיאות אחרי HIPEC הוא בעייתי.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול