בדיקת c 9-19 I ו cea

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

24/04/2013 | 02:40 | מאת: טלי

שלום אמי עברה היום קולונוסקופיה וגסטרוסקופיה. הבדיקות תקינות, נשלחנו לבדיקה עקב ירידה חדה בהמוגבלין מ13 ל 11.2 בשלושה חודשים. בנוסף לפני הבדיקות היא ביצעה בדיקת דם לסמנים לממאירות כפי שציינתי בכותרת.ה c 9 19 תקין אולם הcea נמצא גבוה 8.3 . חשוב לציין שהיא מעשנת כבדה. אני מודאגת מכיוון שהיא סוכרתית וחוששת שאולי זה מהווה אינדיקציה. לסרטן הלבלב או. סוג אחר של מחלה סרטנית שיכולה להסביר את הירידה בהמוגבלין . אשמח מאוד לתשובה. תודה

22/06/2013 | 22:39 | מאת: בני

בדיקת CEA גבוהה מ5.5 מהוות עדות להתפתחות סרטנית, למרות שה C9-19 תקין. סביר להניח שיש צורך בבדיקת CT תלת שלבי.

23/06/2013 | 08:37 | מאת: ד"ר רויטל קריב

הי בני CEA לא לחלוטין ספציפי והערכים תלוים בבדיקה קודמת פקטורים נוספים כעישון, צריך לבחון עם הרופא המטפל את התמונה ולהחליט אכן על הדמית CT או PET בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול