טיפול מונע לסרטן המעי הגס?

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

22/11/2010 | 11:26 | מאת: בריאות בעה"ש

שלומות האם חוקן או שטיפה של המעי הגס יכולה לסייע כטיפול מונע לסרטן המעי הגס? האם הוכח בעבר? האם קיימים מחקרים בנושא? האם קיים גוף מסודר בארץ שמבצע פעולות מסוג זה? בתודה חבורת בריאות בעה"ש

22/11/2010 | 16:04 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום אין עדויות למניעה של תהליכים סרטניים או טרום סרטניים על ידי שטיפות כמצויין. הקשר בין אוכלוסית החיידקים או תוכן המעי לבין התהליכים הסרטניים במעי גם הוא לא מבוסס ומכאן אין הגיון בטיפולים. הגורמים לסרטן המעי הם גנטיים וסביבתיים כשאר ביון הגורמים הסביבתיים נחקרו והוכחו- השמנה סוכרת סנדרום מטבולי, קשר חלש יותר למזונות כמו בשר אדום ומזון על האש וכו..

22/11/2010 | 16:04 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום אין עדויות למניעה של תהליכים סרטניים או טרום סרטניים על ידי שטיפות כמצויין. הקשר בין אוכלוסית החיידקים או תוכן המעי לבין התהליכים הסרטניים במעי גם הוא לא מבוסס ומכאן אין הגיון בטיפולים. הגורמים לסרטן המעי הם גנטיים וסביבתיים כשאר ביון הגורמים הסביבתיים נחקרו והוכחו- השמנה סוכרת סנדרום מטבולי, קשר חלש יותר למזונות כמו בשר אדום ומזון על האש וכו..

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול