פוליפ

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

16/07/2012 | 13:21 | מאת: צבי

שלום . אבא שלי עשה בדיקת קולפוסקופיה , ושם גילו לו פוליפ בגודל 2 ס"מ (וכרתו אותו). הרופא אמר לנו שלפי מה שהוא רואה אין חשש לגידול ממאיר אבל הוא שלח את התוצאות לבדיקה. השאלה שלי היא האם פוליפ בגודל 2 ס"מ לא מעלה את הסיכוי לכך שהוא ממאיר? (חס ושלום )

16/07/2012 | 15:14 | מאת: ד"ר רויטל קריב

אכן פוליפ מעל 1 סמ יש לו סכוי משמעותית יותר גבוה להפוך לסרטן, אך הסיכוי שיש בו כבר מוקד סרטני נמוך יחסית והפתולוגיה תאמר. גם אם במקרה ויש מוקד סרטני והפוליפ נכרת בשלמות ומממלא קרטריונים מסוימים אז אין צורך בדרך כלל בניתוח אלא המשך מעקב הדוק

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול