דלקת חריפה במעי

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

12/11/2010 | 17:16 | מאת: לימור

-שלום רב. אימי בת 56 סובלת מזה 10 שנים מדלקות מעי חוזרות.כרגע היא אושפזה עם דלקת חריפה במעי ומקבלת אנטיביוטיקה דרך הוריד.בבדיקת הסיטי נראתה הדלקת בבדיקה קראתי שכתוב כי יש עיבוי(שזו בעצם הדלקת).ובמהשך יש תהליך תופס מקום.הרופא הסביר לאימי כי לדעתו מדובר בגידול סרטני.שאלתי היא האם ניתן לקבוע קביעה כזו ע"פ בדיקת סיטי ?לטענתו אין גידולים שפירים במעי ולכן הוא חושב שמדובר בגידול סרטני.אציין כי כרגע אנחנו ממתינים שהדלקת תעבור ובעוד שבועיים היא תבצע בדיקת קולונוסקופיה.אנחנו מאד לחוצים.רציתי לדעת אם עצם העובדה שראו את הגידול בי.טי מצביעה על כך שכנראה מדובר בסרטןואולי אף במצב מתקדם?הרי אני יודעת שרק קולונוסקופיה אמורה לתת מענה לשאלות אלה. אודה לך להתייחסות מהירה.

12/11/2010 | 23:36 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום, אם אמך סולבת מקוליטיס כרונית קשה מאוד לקבוע לפי CT אם מדובר בסרטן ויש צורך בקולונוסוקפיה מאחר והתהליך הדלקתי מחקה לעתים סרטן. הקולונוסוקפיה תהיה הבדיקה הדפיניטיבית לאבחנה. בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול