דם בצואה

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

08/03/2012 | 10:16 | מאת: רוני

לרופא היקר שלום, הנני בחור בן 38, חולה אסטמה, לא מטופל בשיגרה בתרופות (למעט ונטולין במקרי הצורך). במהלך השנה האחרונה הבחנתי בדימומים (צבע אדום) בצואה. בהתחלה היה מדובר בדימומים עם כמות דם נמוכה יחסית. בשלב מסוים זה פסק לחלוטין, ולאחרונה זה חזר, כאשר הדימומים הפכו להיות מסיביים יותר. עוד אציין, כי אני נוהג לשבת בשירותים זמן ממושך (לעיתים חצי שעה ויותר) - נוהג של שנים, וכי בעבר סבלתי מטחורים (בגיל 20). מבחינת תחושה אני מרגיש שבשנה וחצי האחרונה עליתי במשקל (כ- 6 ק"ג), וכי קשה לי מאד לרדת במשקל גם כאשר אני מבצע פעילות ספורטיבית. בדרך כלל במהלך השבוע אני מרגיש עייפות ויתכן ויש לי עייפות כרונית, אולם אני לא ישן מספיק (לעיתים רק 5 שעות בלילה), מה שמקשה על האפשרות לייחס אותה לנושא הדימומים, ובפרט שאני חווה עייפות זו כבר הרבה שנים - שנים רבות קודם להופעת הדימום. ההחמרה שהנני מבחין בה לאחרונה מבחינת היקף הדימום גורמת לי לדאגה רבה ולפחדים במיוחד שקראתי על האפשרות של קיומו של סרטן. אשמח לקבל חוות דעת ראשונית שעניינה באבחון ראשוני של הבעיה וכן המלצות למי עליי לפנות ומה דרך הפעולה של הטיפול הרפואי שאצטרך לקבל בהמשך.

11/03/2012 | 22:29 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב אני מציעה שתיגש לרופא גסטרואנטרולוג/ית להמשך הברור בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול