האם יש חשש לגידול?

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

07/11/2010 | 10:52 | מאת: שמעון

שלום, אבי חש כאבים חזקים בבטן והופנה לאשפוז בבית חולים. כל הבדיקות הראו שהכל תקין, אך ב-CT אובחן דיוורטיקולוזיס. הם טענו שהזיהום חמור ורק ע"י בדיקה דרך פי הטבעת יוכלו לאבחן בדיוק את הבעיה. שאלתי היא האם יש חשש במצב כזה לגידול? תודה

07/11/2010 | 16:46 | מאת: ד"ר רויטל קריב

דלקת סעיפים יכולה לחקות במופע שלה את סרטן המעי הגס אך זו מחלה שאיננה קשורה ולא מעלה את הסיכון לסרטן. כדי לודא שאכן הממצאים ב CT והכאבים משניים רק לדלקת סעיפים מקובל לבצע קולונוסקופיה לאחר ארוע כזה מספר שבועות עד חודשים לאחר ההחלמה

07/11/2010 | 16:46 | מאת: ד"ר רויטל קריב

דלקת סעיפים יכולה לחקות במופע שלה את סרטן המעי הגס אך זו מחלה שאיננה קשורה ולא מעלה את הסיכון לסרטן. כדי לודא שאכן הממצאים ב CT והכאבים משניים רק לדלקת סעיפים מקובל לבצע קולונוסקופיה לאחר ארוע כזה מספר שבועות עד חודשים לאחר ההחלמה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול