מה הן שיטות הטיפול בסרטן המעי?

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

25/06/2011 | 20:21 | מאת: פלוני

כמי שעבר והתגבר על סרטן הערמונית, למדתי שקיימות מספר שיטות טיפול. לאחר עיון מעמיק החלטתי לטפל בשיטה שבודדים בעולם עשו אותה - HIFU EHEMIABLATION. אני כרגע 3 וחצי שנים אחרי והכל תקין. מאחר ונמצא אצלי דם סמוי בצואה, והקולון האחרון שביצעתי היה לפני כ- 9 שנים, דם סמוי לפני כשנה היה תתקין, אני רוצה ללמוד את הנושא כהכנה, כך שאם יסתבר שיש לי סרטן מעי וזו איננה אזעקת שוא, אדע מה הן האלטרנטיבות ואוכל להחליט מהר על הטיפול הנכון. אני לא חסיד של שיטות קסם ללא טיפול רפואי, אז אנא תחסכו את זה ממני. אני מעוניין בשיטות רפואיות בלבד. שאלה שנייה, האם יש מקום לביצוע קולונוסקופיה וויראטואלית בבוקר יום הקולונוסקפיה הרגילה? קראתי שבביצוע קולונוסקופיה אחה"צ, הרופאים מגלים כ 50% ממה שמגלים בבקור בגין עייפות - האם זה נכון?

26/06/2011 | 14:27 | מאת: ד"ר רויטל קריב

בהחלט כדאי לבצע קולונוסקופיה ולא קולונוסקופיה וירטואלית שלא מדמה היטב את קצה המעי הקרוב לפי הטבעת, לא אופטימלית לזהוי נגעים שטוחים ולכן לא מומלצת כשיש תסמינים כמו דם סמוי. המספר של 50% מוגזם לגמרי אם כי אכן יש עבודות בנושא. מאוד תלוי במבצע

26/06/2011 | 15:08 | מאת: פלוני

תודה בגין המידע, להלן מה שהספקתי לעשות: 1. הקדמתי את שעת הקולון הרגיל בשעתיים (וגם בשבוע). 2. קבעתי תור לוירטואלית לעוד שבועיים, זה ייתן לי "חוות דעת שנייה" וכ"כ תיבדוק מערכות אחרות שמן הראוי היה שייבדקו. 3. במאמר לא מוסגר. מערכת הבריאות שכולנו מתהללים בה יכלה להיות טובה יותר אילו הייתה מנהלת מערכת התראות למחלות שחייבות בדיקות תקופתיות, הרי הטענה היא שעדיף גילוי מוקדם ועלות תהליך הגילוי + הטיפול, זולה יותר מאשר טיפול מאוחר. במקרה שלי, כל ההיסטוריה הרפואית שלי מצוייה במערכת, הרופא יודע שיש לי היסטוריה משפחתית, והמערכת "יודעת" מתי ביצעתי קולון לאחרונה ומתי דם סמוי, למה לכל הרוחות (סליחה) לא שולחים לי מייל לתזכורת? וכמוני כלל התושבים, כלל המחלות שבהן בדיקה תקופתית מועילה. ומעניין לעיניין, על תוצאות בדיקות דם נרחבות ובדיקות אחרות משולבות, ניתן להכניס קצת אינטלגנציה מלאכותית ולתת אבחנה טובה יותר מאשר דיווח על כל סעיף בפני עצמו. זה לא דבר חדש בעולם.

09/07/2011 | 04:44 | מאת: פלוני

הקטע שלהלן מועתק ממה בכתבתי אצל רופ' אדרקה: שלום, עברתי קולונסוקפיה היום. נבדקו: המעי הגס עד לצקום, זוהתה תמונה אנדוסקופית אופיינית עם השסתום האילאוצקאלי ופתח התוספתן. כולל תרגיל היפוך ברקטום. ממצאים: המעי הגס נבדק לכל אורכו, הכנה טובה. המעי העולה, בסמוך לשסתום, נגע התופס מחצי מהדופן בולט לחלל ופריך למגע ומדמם בקלות, חשד לשאת. היפוך ברקטום תקין. נלקחו דגימות לביופסיה - תשובה בעוד מספר ימים. עלי לבצע גם CT בטן וחזה מרקרים בדם וייעוץ כירורג. תחת ההנחה שיש לי סרטן במקום הנ"ל, הדבר שהדאיג אותי במיוחד הוא הימנעות מהצורך בסטומה. אציין שאימי נפטרה מסרטן המעי והיא צויידה בסטומה. בשיחת הסיכום הרופא אמר שאם קיים סרטן אזי ניתוח לפרוסקופי מתאים לי ו"התחייב" שלא יהיה צורך בסטומה אשר מבחינתי זה סוף העולם. אודה על "אישור" שיחת הסיכום. מתוך מה שלמדתי בינתיים על מיקום הסרטן, נראה לי שאכן לא תהייה בעייה של סטומה כיוון שסטומה מתחייבת כאשר הסרטן קרוב לפי הטבעת ולא ניתן לבצע סגירה של המעי. בנחה שאין / יש גרורות, אני משער שהטיפול הטוב ביותר כיום הוא פרוסקופיה. היכן ניתן לקבל את הטיפול הטוב ביותר בארץ, האם יש מספיק ניסיון בלפרוסקופיה? האם לא עדיף חו"ל.? כמה בערך אמור לעלות ניתוח כזה בבי"ח mayo? כמובן שעלי להמתין לתוצאות CT. האם לא עדיך שאבצע MRI. אני משער שהקופות לא ממנות, האם ניתן לבצע זאת פרטי באסותא? שוב תודה.

26/06/2011 | 14:27 | מאת: ד"ר רויטל קריב

בהחלט כדאי לבצע קולונוסקופיה ולא קולונוסקופיה וירטואלית שלא מדמה היטב את קצה המעי הקרוב לפי הטבעת, לא אופטימלית לזהוי נגעים שטוחים ולכן לא מומלצת כשיש תסמינים כמו דם סמוי. המספר של 50% מוגזם לגמרי אם כי אכן יש עבודות בנושא. מאוד תלוי במבצע

09/07/2011 | 09:57 | מאת: פלוני

הייתי מבצע וירטואלית אילו לא היה נמצא דבר. נכון שייתכן שיש סיכוי ל-false negative' אבל אם זה קורה, אזי הגידול זניח וכנראה איננו אסון, ואני משער שאם אזדקק לכימו/ רדיו - שניהם, זה ממילא יטפל גם במקרה זה. מה עוד למדתי, זה שהסרטן מצוי בסמוך לשסתום האילואציקאלי, כך שאני משער שלפרוסקופיה מדוייקת מספיק כדי לא לפגוע בשסתום. שאלת בור: האם קיימת אפשרות ל- Hemi-ablation קרי, לגלח את המקסימום האפשרי מבלי להביא למצב של נזק בלתי הפיך מבחינתי - סטומה, ולהשלים בטיפולים אחרים- קרינה+כימו? או שאני רואה מהירהורי ליבי? הערה צדדית: הייתי פעיל מאוד בפורום סרטן הערמונית של דר' אריאלי לאור טיפול HIFU hemiablation שעשיתי באנגליה מהראשונים בעולם בהצלחה של 100%, ואשר פרופ' סידי התחיל לעשותו גם בארץ, הטיםול מתאים רק לבודדים שהסרטן ממוקד כמעט בודאות מלאה במקום אחד וכמבון לא חרג מהקופסית. אינני יודע מדוע הפורום נסגר בפתאומיות, אבל אני רק יכול לאמר לכם שהוא ואחרים (כמוכם) עושים כאן עבודת קודש ותודה מקרב לב על כך.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול