סרטן מעי הגס - התייעצות

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

04/09/2017 | 16:49 | מאת: תמר

ד"ר שלום רב, אימי, צליאקית, בת 65, מקפידה מזה זמן רב על ביצוע בדיקת קולונוסקופיה. ביצעה לפני כחודשיים קולונוסקופיה אשר במהלכה הוסרו 2 פוליפים קטנים ופוליפ אחד בגודל 2.5 סמ לא היה ניתן להסיר ועל כן נשלחה דגימה לביופסיה. הביופסיה חזרה תקינה עבור שלושתם (כך נאמר לנו): 1. small fragments of villo - tubular adenoma with foci of high grade dysplasia עבור אחד 2. tubular adenoma with low grade dysplasia עבור שניים מהם אימי עברה קולונוסקופיה נוספת ע"מ להסיר את הפוליפ הגדול, להלן סיכום הדברים. בצעה כריתה לא מלאה של פוליפ במאיר, הפוליפ נכרת, השארית נצרבה, בפתולוגיה מהפוליפ Well to mederately diff adeno ca arising in tva with hgd קוטר הגידול 5 מ"מ , חודש לתת רירית אין חדירה למפסקולרית, מרחק מגבול כרית 0.7 מ"מ. מספר קטעי רירית גס נוספים (מהאיזור שלא עבר כריתה מלאה) בחלקם נראים שאריות של אדנומה ובחלקים אחרים אנדוקרצינומה, לא ברורים שולי הכריתה. לאחר הפרוצדורה היתה עליית חום, חזרה לבית חולים CT בטן תקין, ללא עדות לפרפורציה, לא נצפתה הגדלת בלוטות או ממצא אחר. אמי הופנתה לביצוע CT חזה בטן ואגן כולל שתיה והזרקת חומר ניגוד להשלמת ערכה אותו תבצע השבוע. נאמר לנו כי עליה לבצע ניתוח לכריתת כ 20 סמ מהמעי (האיזור היורד מהמעי הגס לדק) וכי נופנה לכירורג. --- תודה על הקריאה עד כה. שאלותי הן: 1. עד כמה חמור המצב? למיטב הבנתי, מדובר בשלב התחלתי - האם כך הדבר? 2. כיצד אנו ממשיכים מכאן? ברור לי שעלינו להזדרז, אינני רוצה להאיץ באמא שלי לעבור את הניתוח באופן פרטי ומהיר כי אני יודעת שהיא חוששת, מצד שני אני לא רוצה להמתין ולסמוך על המזל בנושא הכירורג אליו נופנה לניתוח. אשמח לחוות דעתך והמלצותיך כיצד להמשיך מכאן, והאם נראה לך שהטיפול והאבחנה עד כה מתאימים. תודה רבה!

04/09/2017 | 20:26 | מאת: תמר

אמי בצעה היום בדיקת דם ל CEA, התוצאה היתה 0.85 כאשר הטווח הוא פחות מ-2.5 ננוגרם/מ"ל.

שלום תמר, עניתי אז אבל התשובה לא נשמר באתר. האם הכול בסדר? האם אמא עברה ניתוח עם הצלחה? מה היה תשובה פתולוגיה סופי? הסיבה להמליץ ניתוח זה לכרות את המעי האם נשאר שארית קטנה של הסרטן ולבדוק את הבלוטות הלימפה לשלול תאים סרטני בתוכם כדי לדעת השלב של הסרטן. מקווה שהכול בסדר. ד"ר וייט

12/11/2017 | 08:53 | מאת: תמר

שלום ד"ר וייט, תודה לך על תגובתך. כן אמא כבר אחרי, נכרתו כ 20 סמ מהמעי , כולל אפנדציט וכ 20 בלוטות לימפה. תודה לאל תשובות ביופסיה חזרו תקינות ונקיות והיא לא תזדקק לטיפולים כימותרפיים. רציתי לדעת, מה המלצתך לגבי בדיקות קולונוסקופיה אותן נצטרך אני ואחיי לעבור - נאמר לי להתחיל בין 35-40 , מה דעתך? תודה, תמר

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול