כריתה מלאה של המעי הגס

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

30/12/2016 | 12:19 | מאת: CH

שלום רב. לפני 7 שנים עברתי כריתה מלאה של המעי הגס בגלל דימום מסיבי שנבע מדימום של 3 דרביקולים ולא ניתן היה לראות את זה עם המצלמות. חיברו לי את המעי הדק במקום המעי הגס כך שהוא עושה את 2 הפעולות (ולא חיברו לי שקית), נכון להיום אחרי 7 שנים אני עדיין רץ לשירותים כרבע שעה אחרי כל ארוחה, אפילו מחביתה או גלידה, זה די מגביל אותי וגורם לי כל הזמן לעשות חשבונות מתי ואיכן לאכול. האם יש משהו שאפשר לקחת על מנת להחזיק יותר את היציאות? או שזה מסוכן ולא טוב . לתשובה אודה מראש.

שלום רב, לצערי הבעיה שלך נפוץ אצל אנשים שעברו כריתה מלאה של המעי הגס. אומנם בדרך כלל אין תוצאה כל כך מהירה אחרי אוכלים. יש כמה דברים שאפשר לעשות וגם לקחת. תמיד ממליצים למנוע מסיבים ובעיקר ירקות ופרות. ירוקות ירוקים הכי משפיים. אבל זה לא אומר שאי אפשר לגמרי. הייתי להפסיק ולראות מה קורה ואם יש שיפור לחדש דברים אחד אחד ולראות מה קורה, כי קרוב לוודי זה לא "הכול" ויש דברים ספציפי יותר שמחמיר את המצב. שניית לא לשתות המון מים בזמן אוכל כי זה עולה כמות של שלשולים. אחרון קשור לאוכל לעלות כמות פחמימות כולל לחם לבן. להוסיף שיש דברים שאומים להוריד כמות - דוגמות - במבה, משמלווים, חמאת בוטנים וכו'. לגבי תרופות יש 3 סוגים שעוזרים. Imodium (loperamide / stop it) - הכול אותו דבר. אין בעיה לקחת כל החיים בכמות גדולה עד אפילו 8 כדורים לפחות - 2 לפחות עשרים דקות לפני כל ארוחה. זה מוריד כמות נוזלים ופריסטלטיקה (תנועה מעיים). losec (omepradex) - מוריד כמות שלשולים על ידי ירידת כמות נוזלים שמופרש על ידי הקיבה codeine - נגד כאבים אבל מעט את פעילות מעיים מקווה שזה עוזר לך קצת. כמובן אם עדיין לא מספיק הייתי לפנות לרופא גסטרו לבירור ועוד עזרה.

17/01/2017 | 08:03 | מאת: ch

תודה רבה על התשובה המפורטת.

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול