גודל של גוש במעי

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

02/11/2010 | 18:09 | מאת: עיינה

שלום רב, איך מתייחסים לגודל של גוש בן 2 וחצי סנטימטר במעי הגס קרוב לחיבור של המעי הדק? נמצאו שם תאים סרטניים, אבל השוליים נקיים ככל הנראה. בסרטן השד אני יודעת שגוש כזה נחשב כבר גדול. האם גם כאן מסתכלים על זה באותה מידה? חברה שלי נותחה אתמול וזה המימצא. עדיין אין כמובן תוצאות מהפתולוגיה.

03/11/2010 | 23:43 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום לא ברור מההודעה אם מדובר בפוליפ או גוש...אם מדובר בפוליפ שבתוכו היה מוקד סרטני (שלב ראשוני מאוד של גדול), הרי שהצורך בניתוח נקבע לפי שלמות הכריתה צורת הפוליפ וטיב המוקד הסרטני. אם מדובר בגוש סרטני ממש, וזאת לפי תשובת הפתולוגיה הרי שיש צורך ברור בניתוח לשם הסרה גם של בלוטות המנקזות את האזור וקביעת הצורך בטיפול כימי. ההתיחסות הינה כאל גדול ולא רק הגודל קובע אלא תת סוג של הגדול, אופי התאים ודרגת ההתמינות שלהם ועוד קרטריונים... השקולים והסיוגים שונים מאוד מסרטן שד מאחר ובמצב של פוליפ עם מוקד ממאיר בצוכו הרי שכריתה אנדסוקופית עשויה להספיק.

04/11/2010 | 11:26 | מאת: ד"ר רויטל קריב

התשובה תלויה בבדיקה המיקרוסקופית הפתולוגית שתתקבל- אם אכן לא תהיה מעורבות של הבלוטות וחדירה לא עמוקה של הגדול הרי שקרוב לודאי לא היהי צורך בטיפול נוסף אלו שני הפקטורים שקובעים את הצורך בטיפול נוסף, יש חשיבות גם לגיל המטופל ואופי התאים הסרטניים.

03/11/2010 | 23:43 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום לא ברור מההודעה אם מדובר בפוליפ או גוש...אם מדובר בפוליפ שבתוכו היה מוקד סרטני (שלב ראשוני מאוד של גדול), הרי שהצורך בניתוח נקבע לפי שלמות הכריתה צורת הפוליפ וטיב המוקד הסרטני. אם מדובר בגוש סרטני ממש, וזאת לפי תשובת הפתולוגיה הרי שיש צורך ברור בניתוח לשם הסרה גם של בלוטות המנקזות את האזור וקביעת הצורך בטיפול כימי. ההתיחסות הינה כאל גדול ולא רק הגודל קובע אלא תת סוג של הגדול, אופי התאים ודרגת ההתמינות שלהם ועוד קרטריונים... השקולים והסיוגים שונים מאוד מסרטן שד מאחר ובמצב של פוליפ עם מוקד ממאיר בצוכו הרי שכריתה אנדסוקופית עשויה להספיק.

04/11/2010 | 11:06 | מאת: עיינה

בגוש, מבדיקה ראשונית. (לא ידעתי שיש פוליפים כל כך גדולים). בכל מקרה הניתוח היה לפני כמה ימים. (לפרוסקופי) ועל פניו אין בלוטות נגועות. האם אפשר להסתפק בניתוח בלבד, או שהיא תצטרך לטיפול מונע נוסף? אני אנסה למקד את השאלה: האם יש צורך בטיפול כימי בגוש בגודל של 2 וחצי סנטימטרים - ממאיר, שהוצא בשלמותו, שוליים נקיים וללא מעורבות הבלוטות?

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול