עזרה לבן 12

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

11/05/2006 | 23:47 | מאת: סיג

ערב טוב, יש לי בן בגיל 12, כיתה ו. הוא מדהים, חכם , רגיש שנון יפה תואר....בקיצור - מושלם. אני אם חד הורית ומגדלת אותו לבד כמעט מאז שנולד. הוא מקובל בחברה, תלמיד מצוין, מעורב ופעיל . יחד עם זאת, מאז ומעולם ישנן תקופות בהן הוא נכנס לפסימיות מאוד גדולה, אז הוא מרגיש שכל העולם נגדו. הוא כעוס ואינו בוטח בעצמו ומגיב בכעס מאוד קיצוני וללא פרופורציות. האבא לא בקשר . על כל פנים, במיוחד בגילו - לקראת תחילת גיל ההבגרות ולקראת המעבר לתיכון הייתי רוצה לתת לו כלים להתמודדות עם התגובות האלה שלו. כלים להעלאת הביטחון והערך העצמי, כלים לשליטה טובה יותר בכעס שלו, ובאופן כללי ללמד אותו להסתכל יותר אופטימי על החיים. הוא לא מלנכולי וכמו שציינתי, הוא ילד שמח מעורב פעיל חמוד והכל.. אשמח לשמוע על האפשרויות לתת לו את עזרה אולי ייעוץ פסיכולוגי? אולי פסיכודרמה? אולי תרפיה כלשהי? אומנות לחימה - ע"י מדריך ממש טוב שיודע להקנות תרגילי שליטה וכו.. אשמח לקבל המלצות על אנשים ספציפיים בליווי התשובה תודה רבה

12/05/2006 | 02:23 | מאת: ענת יריב

שלום סיג, כל האפשרויות הטיפוליות שציינת: פסיכולוגי, פסיכודרמה ותרפיות אחרות נועדו לתת עזרה בהתמודדיות עם הכעס, הירידה בערך ובבטחון העצמי,תחושות הסבל ועוד... גם אומנויות לחימה מתמודדות עם נושאים אלו, השוני הוא בדרך הטיפול: פסיכודרמה - משתמשת בהמחזת החיים ובתאטרון של הנפש ככלי טיפולי. טיפול בתנועה- משתמש בתנועת הגוף ככלי טיפולי, בשונה מאומנויות לחימה שמבוססות על תרגילים גופניים ועל יחסי מורה - תלמיד, בטיפול בתנועה משלבים בין הגוף לנפש תוך עיבוד (גם מילולי) של התכנים שעולים. בדומה לכך, טיפול במוסיקה ( משתמש במוסיקה ככלי טיפולי) וטיפול באומנות פלסטית. שיהיה בהצלחה, ענת

מנהל פורום עבודה סוציאלית