לימודי פסיכותרפיה

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

23/06/2005 | 14:08 | מאת: לימור

שלום, אני בוגרת תואר ראשון בביולוגיה, מתעניינת בלימודי הכשרה לפסיכותרפיה. שאלותי הן: 1. היכן ניתן ללמוד פסיכותרפיה. 2. האם עלי לעשות לפני כן תואר שני - ואם כן, האם זה יכול להיות תואר שני ביצירה והבעה (תרפיה בתנועה), או - אם עלי לעשות תואר שני בפסיכולוגיה, האם יכולה כבעלת תואר ראשון בביולוגיה, להתקבל ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה. בקיצור, מה המסלול הקצר ביותר עבורי להכשרה בפסיכותרפיה?? תודה, לימור.

27/06/2005 | 16:57 | מאת: טלי וינברגר

לימור שלום רב, ובכן שאלתך מעט מורכבת מעצם הסיבה שהבסיס שלך אינו נוגע כלל לתחום הטיפול, דבר המהווה בעיה. כדי ללמוד תרפיה באומנויות אז צריכה להיות בעלת תואר ראשון במקצוע טיפולי/חינוכי (למיטב ידיעתי) , ייתכן וניתן לעשות השלמות, אך זה עליך לבדוק מול מוסד הלימודים עצמו. תואר בפסיכולוגיה ניתן לעשות לאחר השלמות, אני מאמינה שלפחות שנה של השלמות. שוב תוכלי לבדוק זאת מול מוסד הלימוד עצמו. מקומות בהם ניתן ללמוד פסיכותרפיה הינם: אונ' בר אילן, תל אביב, חיפה, ב"ש, ירושלים, ויש עוד מכונים פרטיים שמלמדים... בהצלחה, טלי

28/06/2005 | 12:15 | מאת: חלבה

שלום לימור, כמי שעשתה בירורים בנושא - קצת השלמות למה שטלי כתבה: כדי להתקבל לתואר שני לפסיכולוגיה, צריך לעשות שנתיים השלמות (זה לא מוכר לתואר ראשון) ואח"כ לנסות להתקבל, כמו כולם, לתואר שני (בהנחה שתעדיפי לנסות להתקבל למגמה קלינית הסיכוי נמוך מאד, סטטיסטית), על בסיס ציוני לימודי ההשלמה+בחינת מתא"ם. אחרי לימודי התואר השני אפשר (אבל לא חייבים) ללמוד בביה"ס לפסיכותרפיה שיש במרכזים השונים, באוניברסיטאות וכו'. אופציה אחרת - לימודי הסבה לעו"ס. יש כאלה בחיפה ובבאר שבע, שם יש גם מגמה שמשלבת טיפול באומנות עם לימודי ההסבה. אפשרות נוספת - ללמוד לימודי תרפיה בהבעה וביצירה (לסלי קולג', אוניברסיטת חיפה, בית ברל, דוד ילין). לרוב צריך שנה של השלמות, ואח"כ ממשיכים בלימודים. אחרי סיום הלימודים (גם טיפול בהבעה ויבצירה וגם עו"ס) אפשר להתקבל לבי"ס לפסיכותרפיה - לכל בי"ס יש את התנאים שלו, אבל בדר"כ, אם לא סיימת תואר שני בפסיכו' במגמה טיפולית או עו"ס במגמה טיפולית, תצטרכי לעבוד כמה שנים "בשטח", לפנ שתוכלי להתקבל. אם את מחפשת את המסלול ה"קצר" (לא תמיד הוא באמת קצר), ורק בהנחה שזה מתאים לך, אני ממליצה על לימודי תרפיה בהבעה וביצירה. פחות עמוס אקדמית, הדגש הוא יותר על ההתערבויות הטיפוליות וסה"כ ההכשרה קצרה יותר משאר המסלולים, עד שמתחילים לטפל - כך לפחות אני הבנתי. שיהיה בהצלחה

מנהל פורום עבודה סוציאלית