השעה הנורמלית, אומנים?

דיון מתוך פורום  עבודה סוציאלית

15/06/2005 | 18:53 | מאת: בן

שלום לכולם יש סוגיה שכבר שנים מטרידה אותי ואשמח אם משהוא יכול להגיב...... אז כך.... חשוב לציין שאני סובל מ: ADHD דיסלקציה ואוד כמה דיסים... .כאת לסוגיה\תמונת מצב. כבר מספר שנים רב שאני פשוט לא ישן בלילות ורק בבקרים... כמאת פיטרו אותי בגלל שלא יכולתי להגיע למשמרות בוקר... כבר 7 חודשים שאני ישן כמו בנאדם נורמאלי וחיי בבקרים וישן בלילות. החיים בלי עין הרע חומריים לשובע. אבל!! מהצד השני הנפש כול כך זקוקה למחייה בלילות שרק מזה אני מתחרפן................... זה מוזררר אני כול כך משתוקק לחיות בלילות ,יש אנרגיה אחרת! יש אהבה רוגע ונינוחות ובכלל כול הדברים הטובים... כאת אני הולך לשבור את המסגרת הרגילה והנוחה מאוד לצורך האופציה של מחייה בלילות.. למה אני שונה בנושא הזה?? בגלל הADHD? בגלל שאני אמן? אמנים מעדיפים להיות ערים בלילות? באהבה בן

17/06/2005 | 13:14 | מאת: לא אומן אבל

אני לא ממש אומנית אבל מבינה למה את מתכוון. לא יודעת אם אמנים אוהבים להיות ערים בלילות, אבל די ברור שנפשם של האמנים סוערת יותר משל אנשים אחרים. לא שזה בהכרח משהו שנולדים איתו, אבל כנראה שאמנים מאפשרים לעצמם את השחרור הרגשי הזה, שמצידו דורש המון בטוי ואז הראש עובד שעות נוספות. אצלך, התופעות הנוספות שאתה סובל מהן מן הסתם מעצימות את חוסר השקט. אם מסתכלים על הסטראוטיפ של האומנים אז אפשר להגיד שהם טיפוסים בלי סדר יום קבוע הרבה פעמים באמת חיים בלילות, עם חוסר שקט נפשי וצורך גדול ליצור. לפעמים הם משלמים על כך מחיר של בעיות בריאות קשות, התמכרויות או בדידות חברתית. אבל לא כתוב בשום מקום שאתה חייב להתאים את עצמך לסטראוטיפ החיים הם הליכה על חבל דק של יתרונות וחסרונות, רווחים וויתורים קשה לענות על שאלתך כי לא ברור מה סדר העדיפויות שלך. ישנן דרכים שונות ומשונות להרגיע את הראש ואת הנפש אבל השאלה הגדולה היא האם אתה רוצה בכך? אמנים רבים חוששים שאם הם "ירגעו", היצירתיות שלהם תכבה. כדאי לעשות סדר עדיפויות מה יותר חשוב לך ואיזה מחירים אתה מוכן או לא מוכן לשלם תמורת חיים "בלילה" ללא ספק טיפול בהפרעות הריכוז מהן אתה סובל יכול למקד אותך קצת יותר ולעזור לך לבנות סדר חיים רגיל. בנוסף עניין של תזונה הוא מאוד מכריע בנושא של חוסר ריכוז. דברים כמו קפה, קפאין שיש בשוקולד וקולה, והרבה מתוק מאוד מאוד מעודדים תזזתיות וחוסר שקט. וכמובן ישנן דרכים חכמות שמלמדת אותנו החכמה המזרחית, מיוגה ועד סוגי מדיטציות שונים שמלמדים אותנו לשלוט באינטלקט. לדעת להשתיק אותו לפעמים ולא לתת לשלוט בנו, בנפשנו ובגופינו. יש שטוענים שזה דווא מעודד יצירתיות... שיהיה בהצלחה!

27/06/2005 | 17:44 | מאת: טלי וינברגר

שלום רב בן, אינני יודעת את הסיבה להתנהלות החיים שלך, אך ישנם אנשים בעלי סטיה בשעון הביולוגי שגורמת להם להיות "ציפורי לילה". לעיתים טיפול מיוחד הניתן במעבדות שינה עשוי להקל את המצב. אני הייתי ממליצה לך להתייעץ עם מעבדת שינה, ובנוסף אולי שווה לך לפנות לייעוץ פסיכולוגי על מנת להסתגל טוב יותר לתהליכים שעוברים עליך. בברכה, טלי

מנהל פורום עבודה סוציאלית