טיפול משפחתי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

01/02/2011 | 19:11 | מאת: הדר

היי ענבל, אני מחפשת מטפל/ת משפחתית, על מנת שתוכל לסייע לנו בפתירת קונפליקטים עמוקים במשפחה, שמתבטאים בהתפרצויות זעם מצד אחד החברים במשפחה באופן תמידי, טיפול בסוגייה של ילד אוטיסט במשפחה שהתגלתה לאחרונה, "השלמה" בין 2 אחיות שלא מדברות הרבה זמן וכנראה גם לא ידברו אם לא יהיה איזשהו "מהפך".. האחים כבר בוגרים עם משפחות משלהם(אני אחת מהם), ואני חוששת שזה הפתרון היחיד.. אשמח להמלצה לגבי מכון/מטפל אישי ... תודה מראש!

05/02/2011 | 13:22 | מאת: ענבל מילר היללי

אני לא בטוחה שמה שנחוץ כאן הוא טיפול משפחתי. טיפול משפחתי מתאים יותר כשהילדים צעירים ומבמסגרת משפחתית מצומצמת- גרעינית, או כשיש קונפליקט בין שני חברי משפחה (ואז מדובר על מעין גישור). במקה שלך, נשמע שהבעיה מורכבת, שיש בה יותר מידי מעורבים, ולאו דווקא הדברים קשורים אחר לשני (למשל, סוגיית הילד האוטיסט).אני אפילו לא בטוחה שתצליחי לגייס את כולם לטיפול. אני מציעה לך לחשוב כיצד את יכולה למקד את הדברים, כיצד את יכולה להיות יותר רגועה ושלווה, מבלי לערב את כל בני המשפחה. את כבר בן אדם בוגר. לפעמים צריך לקבל את זה שהמציאות המשפחתית היא כפי שהיא, ושכדאי למצוא דרכי התמודדות יעילות להתמודד איתה, למענך ולמען המשפחה הגרעינית שבנית. אם בכל זאת חשוב לך לקבל עזרה, פני את לפגישת יעוץ ואולי תוכלי לחדד טוב יותר מה ציפיותייך.

מנהל פורום משפחה וזוגיות