איום

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

11/01/2011 | 12:51 | מאת: חיים

היי . אני נשוי עם ילד אחד וגר בדירה קטנה מושכרת בגלל חוסר תקציב לרכוש דירה גדולה יותר או דירה שתהיה שלי . המשכורת שלי ושל אישתי נמוכות יחסית . לאחרונה אישתי התחילה להפעיל עלי לחץ לקנות דירה חדשה בעלות גבוהה ולהכנס לחובות שלדעתי יהיה לנו קשה לעמוד בהן . בשיחה שהייתה לי עם אישתי ובהסבר שנתתי לה וכמובן לא שיכנע אותה היא אימה עלי כך: או שלוקחים חובות ועוברים לבית (ישן ) שלנו או שמתגרשים . מאחר וזה לא נאמר פעם ראשונה מה לדעתכם עלי לעשות בלחץ כזה ? תודה חיים

22/01/2011 | 21:01 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, אני מניחה שכמו בהרבה מקרים אחרים, אשתך מרגישה את הלחץ להיות בעלת דירה משלה. במציאות הישראלית במיוחד, אני חושבת שקניית דירה מסמלת הגעה למעמד כלכלי מסוים ונותנת הרגשה של ביטחון מעצם התחושה של להיות בעלים של נכס. לא תמיד תחושת הביטחון הזו במקום, ולפעמים מייצרים דרך קניית דירה לחצים כלכליים נוספים. במקרה שלך אני לא בטוחה מה לומר. רק אתם יודעים האם מצבכם מאפשר לכם לעשות את הצעד הזה. נשאלת השאלה האם אתה טיפוס חרד ובגלל זה מתעקש להישאר במקום, או שאולי אתה צודק ובאמת אין לכם אפשרות ריאלית לקנות דירה. אני חושבת שאולי כדאי להתייעץ עם אנשים הוצאה, שכבר רכשו דירה, ולפרוש בפניהם את כל הנתונים. אולי יהיה שווה לכם לקחת יעוץ חד פעמי בנושא עם מישהו שהוא מאמן כלכלי, זה אולי עוד הוצאה בטווח הקצר, אבל זה עשוי לחסוך לכם הרבה אם בזכות זה תקבלו החלטה נכונה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות