נגמר לי מאשתי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

29/12/2010 | 10:01 | מאת: גדעון

שלום. אני בן 55 ואשתי מתקרבת ל-50 ויש לנו 2 בנות . אשתי בכל השנים לא הייתה משהו בשטח המיני מבחינת חשק ומבחינת רצון והנאה להשקיע אצלה זה נראה כחובה שעליה לעשות וי . בגלל הבדלי הצרכים שהלכו וגדלו במשך השנים נאלצתי לגרור אותה ליעוץ מיני שלצערי לא קידם אותנו אולי גרם לאשתי להבין שהנשואין יתפרקו לה כתוצאה מחוסר החשק וההשקעה שלה במין ושינתה את גישתה והגבירה את תדירות היחסים עבורי על מנת לקבל שקט תעשיתי כמובן . הבעיה שבשלב מסוים השלמתי למצב אבל בזמן האחרון המצב הדרדר מחדש ותדירות היחסים ירד שוב וללא קשר לתדירות היחסים נעשים למעני בלבד כאשר ברקע נאמר שהיא לא נהנת מזה כל כך ומבחינתה היא לא צריכה את זה ולא נהנת מהחדירה וכמובן הפסיקה ממזמן להשקיע ולנסות להגיע לאורגזמה . אני מסתובב עם תחושות איומות בנושא כאילו עושים לי טובות או V על מנת לקבל שקט בבית , היחסים נעשים בצורה מכאנית על מנת לסיימם כמה שיותר מהר ולהפטר מהסיפר . אני מרגיש מיואש וחושב על גירושין ואו נשים אחרות מה שלא עשיתי עד היום . אני רוצה לציין כי כל שיחה איתה בנושא מביא לשיפור קל לתקופה קצרה מאוד וזה פשוט נמאס לי . מה המלצתך ? תודה

29/12/2010 | 20:51 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום גדעון, אני מבינה את התסכול שלך. מצד אחד נשמע שאשתך פועלת בשביל לרצות אותך, ולא מתעלמת לגמרי ממה שמפריע לך, מצד שני, היית רוצה שזה יבוא ממקום אחר- של הנאה ושל תשוקה מצידה, וזה לא ממש קורה. מצבים מהסוג הזה שכיחים למדיי אצל זוגות ותיקים, ובדר"כ תלונות ותסכול מהסוג שתיארת שכיחים יותר אצל גברים מאשר אצל נשים. זה לא אומר שזה תקין כמובן, בסך הכל זה מצב די מצער שגורר איתו הרבה כאב, מרמור ועוד כל מיני תחושות שלא תורמות לזוגיות הטובה והמלאה. אני מבינה שאתה נמצא במקום די מיואש, ואם זו סיבה לפרק את החבילה או לא, רק אתה יכול לומר. זה תלוי במידה רבה בכמה שאתה סובל ומיואש. יחד עם זאת, ראוי שתשאל את עצמך מה אתה מקבל בכל זאת מהקשר, ויתכן ששווה לך לבחון את הדברים בקונטקסט רחב יותר. בד"כ שיש בעיות במין יש בעיות נוספות, ויתכן שמה שנכון בשבילכם זה לאו דווקא טיפול מיני אלא טיפול זוגי. הרבה פעמים אצל נשים יש קשר בין תשוקה מינית לתחושת ערך בזוגיות ולסיפוק רגשי. אצל גברים, ולא בכל המצבים כמובן, לפעמים הצורך המיני עומד בפני עצמו. לכן, יכול להיות שהמענה צריך להיות רחב יותר מהתמקדות בסימפטום, כלומר בתוך טיפול זוגי.

שלום גדעון מבין לליבך ובהחלט יכול להבין את התיסכול על ציר השנים. להבדיל מדברים שנכתבו כאן מבקש לומר ולהדגיש כי אין הכללות ולא ניתן להקיש מהתנהלות זוג אחד על זוג אחר לרבות דברים שנאמרים ומבקשים לייחס אותם לגיל. נושא תשוקה , משיכה ויחסי מין אינו דומה בין אדם לאדם ויכול להתקיים או לא להתקיים מסיבות שונות, פיזיות, פסיכולוגיות,ריגשיות ועוד. המלצתי בשלב זה להגיע לברור מעמיק דווקא למטפל זוגי ולאו דווקא בשלב זה לטיפול מיני אשר כפי שציינת עוזר באופן טכני ונקודתי. ברור עם מטפל זוגי מיומן לנושא עשוי לתת תמונת מצב אשר ממנה יתכן ויהיה ניתן להגיע לפתרון מסקנה או החלטה רלונטית. אתה מוזמן ליצור עימי קשר לתאום פגישה בקליניקה. תודה מתי וינברג

מנהל פורום משפחה וזוגיות