קנאות בן בעלי לבן שלי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

28/12/2010 | 08:19 | מאת: רבקה

אנחנו נשואים 6 שנים שתי בנות משותפות ולי יש ילד בן 14 מהרווקות ולבעלי ילדה מהנישואין הקודמים בת 14 אנחנו רבים אמון כל דבר שהבן שלי עושה יש לבעלי מה לומר לא עוזר מספיק תעשה כלים כשאתה מגיע מהלימודים ותעשה ותעשה ....אני מרגישה שבעלי מקנה בבן שלי האם זה נורמלי {דוגמא קניתי תחתונים לבעלי כתוב עליהם אוהבת אותך וכפרה עלייך ולבן שלי קניתי אתה מספר 1 ועוד אחד גבר גבר בעלי צרח ועשה מי זה סצנה שאני הגורם לכל המריבות ואסור לי לקנות לבן שלי תחתונים כאלה {הרי אך שאני מכירה את בעלי גם אם היה כתוב ילדה חמודה וזה לבן שלי היה לא מה לומר מה אני יכולה לעשות זה יום יומי אני מרגישה שהוא מחפש מה לומר שלילי עליי ועל הבן שלי תודה רבה מראש

28/12/2010 | 22:27 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום רבקה, ההתמודדויות בתא משפחתי מהסוג שיצרתם הן בוודאי לא פשוטות. בכל תא משפחתי עלולות להיווצר בריתות וקואליציות שמפריעות לתחושת האחדות, וזה בטח עוד יותר חזק כאן, כאשר יש פערים מהסוג שתיארת. ולגבי הנושא שאת מעלה- קנאה היא בהחלט אפשרית במצב העניינים המתואר. יכול להיות שבעלך אכן מקנא, כי יש קשר בין בנך לבינך שהוא לא חלק ממנו, וקשה לו לשאת את זה. זה קשה גם לך, כי זה הבן שלך, ובוודאי לא פשוט לך לגשר על הפערים בינו לבין בעלך, לפשר כל הזמן ולדאוג שכולם יהיו מרוצים. אני חושבת ששווה לך לקיים שיחה עם בעלך ולבדוק איתו מה הציפיות שלו ממך. אני לא מניחה שהוא יודה שהוא מקנא, גם אם זה המצב, ואל תדרשי ממנו לעשות זאת. נסי לדבר איתו ברוגע על תחושותייך, ובדקי את האם היית יכולה לשנות משהו כדי שהוא ירגיש פחות מאויים. משם צריך להתחיל, כי כשדברים יוצאים בכעס קשה להבין משהו על המקום ממנו בא הצד השני.

מנהל פורום משפחה וזוגיות