לספר לילדים על גרושים

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

26/03/2014 | 15:31 | מאת: תהילה

שלום, כיצד אתה מציע לספר לילדים בני 5 ו11 על הגירושים שלי ושל אבא שלהם? כיצד לומר להם שהוא לא יהיה יותר איתנו בימי שישי וחגים? הם כבר שאלו מספר פעמים איפה הוא ואמרתי שבעבודה. תודה מראש.. תהילה

שלום תהילה, הצעתי היא לשתף פעולה בסוגיה זו עם האבא..."לקיים" פגישה משפחתית בה תספרו לילדים כי אבא ואמא החליטו להיפרד אחד מהשני ובאותה נשימה לומר ,ולחזור ולומר ,כי אבא ואימא אינם נפרדים מהם, ימשיכו לאהוב אותם ולדאוג להם , ימשיכו להיות ההורים שלהם רק בשני בתים נפרדים, בהם יוכלו לבקר, (על מנת להפחית חששות וחרדות נטישה)עד כמה שניתן חשוב להסביר ולהבהיר כי ההחלטה להיפרד איננה נובעת בגללם על מנת שלא יווצרו רגשות אשם בעיקר אצל הילד הבוגר. חשוב מאוד לתת במפגש זה אפשרות לביטוי לילדים ולאפשר להם לשאול שאלות.

מנהל פורום משפחה וזוגיות