לא מסתדרת עם משפחתו של בעלי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

13/01/2013 | 12:01 | מאת: כלה טרייה

התחתנתי עם בעלי לפני מספר חודשים בלבד. אנחנו גרים מתחת לאבא של בעלי(חמותי נפטרה חודשיים אחרי החתונה ממחלה)וזאת כדי לחסוך כסף של שכר דירה. בעלי נוהג לעלות כמה פעמים ביום לאביו כדי לבדוק לשלומו ולארח לו חברה ואני מבינה זאת ותומכת בכך, אבל אני מרגישה שלפעמים זה בא על חשבוני, ועל חשבון חיי הנישואין שלנו. בנוסף, אף פעם לא התחברתי למשפחה שלו כל כך. הם סגורים בתוך עצמם ודיי סנובים. יש לו 3 אחיות גדולות שאף פעם לא מתעניינות בי ולא יוצרות איתי שום קשר או שיחה במפגשים. לאחר מות האמא, בעלי התחיל להיות בקשר יומיומי איתן. הוא מדבר איתן בטלפון כל יום כמה פעמים ביום, ואני מוצאת את עצמי שזה מפריע לי. מפריע לי שהוא מדבר איתן יום יום, אני מרגישה שהקשר שלו איתן בא על חשבוני ושאני נדחקת הצידה, וכך גם המעמד שלי כאשתו. מפריע לי שאין ביני לבין המשפחה שלו שום קשר, מלבד שלום- שלום או שיחת נימוסין פה ושם. אדגיש שבעלי מקבל אצל המשפחה שלי יחס של בן בית, ההורים שלי מתים עליו וגם האחיות שלי. הוא בקשר טוב איתם, הם משוחחים כל הזמן, והמשפחה שלי מתעניינת בו ויוזמת איתו שיחות ומפגשים. כשאני מדברת עם בעלי על זה שמפריע לי שהמשפחה שלו לא מתעניינת בי ומתייחסת אליי כאל אוויר, הוא מתעצבן ואומר שזה לא נכון. לפעמים הוא כן מבין אותי (כי זה בולט לעין ההתעלמות ממני), ומסביר לי שאין מה לעשות ועליי לקבל זאת ככה. הדבר גורם למתיחות ביחסים בינינו, שגם ככה חוו טלטלה בעקבות מות האם. בנוסף קרו כמה מקרים שאחת מהאחיות שלו צעקה עליי ודיברה אליי לא יפה בנוכחות בעלי ואחרים, ובעלי לא כל כך עמד לצידי. אני יודעת שהוא לא רוצה לריב עם משפחתו ושהקשר שלו איתם חשוב לו. מה עליי לעשות?

19/01/2013 | 22:37 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך , אני מבינה שאת בתקופה פגיעה יותר במערכת היחסים עם בן זוגך. בניתם את ביתכם במגרש הביתי שלו, משפחתו בקשר הדוק איתו, כפי הנראה על רקע המשבר שחוו, ואת מרגישה בצד. על אף שאני מבינה אני חושבת שעלייך לתת לזמן לעשות את שלו. מוקדם מידי, ולא מתאים כרגע, להסיק מסקנות על עמידתו של בן זוגך לצידך. הוא זקוק כעת למשפחתו כי חווה משבר וההיצמדות אליהם כנראה מרגיעה משהו אצלו. מעבר לכך, לוקח זמן לבנות תא משפחתי וזוגי, כך שהייתי ממתינה עוד מעט לפני שהייתי פותחת את הנושא. בדקי עם עצמך אם את יכולה להשהות מעט את צרכייך לעת עתה, מתוך התחשבות בבן זוגך שוודאי לא קל לו כעת. אני בטוחה שגם זה יזכר כמבחן למערכת היחסים ביניכם בהמשך הדרך.

מנהל פורום משפחה וזוגיות