מה דעתך ענבל?

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

10/12/2012 | 01:17 | מאת: ללא שם

האם יש טעם לגשת לשוחח באופן פרטי עם פסיכולוג קליני על בעיות של אלימות במשפחה? (כי זה הרי סוג של טירוף ויש צורך עז פשוט לשוחח עם מישהו שמסוגל להכיל את זה). מה דעתך? האם פסיכולוג קליני יכול לסייע ולכוון במקרה כזה? האם יש טעם להיכנס לטיפול פסיכולוגי במצב כזה?

20/12/2012 | 09:03 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, לא ככ מבינה עבור מי הטיפול? עבור הקורבן או עבור התוקפן? למעשה בשני המקרים אני חושבת שיש מקום לפנות לטיפול, אם כי הגישה וההתערבות הטיפולית שונות בשני המקרים. כשיש אלימות במשפחה צריך לפעול כדי לסיימה, כדי לצאת ממעגל האלימות, גם הקורבן וגם התוקפן. לא מסםיקה רק הכלה ופורקן מילולי. במקרים רבים יש צורך בהתערבות בעלת דגשים התנהגותיים. יש מרכזים למניעת אלימות במשפחה שם מטפלים באוםן ממוקד בנושאים האלו ביעילות.

מנהל פורום משפחה וזוגיות