האם להתגרש

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

07/12/2012 | 22:19 | מאת: עומרי

שלום. אני נשוי 10 שנים + 1 .אנחנו בסביבות 50 . לפני חצי שנה לאחר שהרגשתי שהיחסים ביננו מדרדרים בגלל ויכוחים בנושא יחסי מין אמרה לי אשתי כי כי לא נהנת מקיום יחסי מין (לא אמרה שזה איתי דוקא) ועושה זאת בשבילי כי לי זה עושה טוב ורוצה שאני אהיה מאושר ושיהיה לי טוב .היא מבחינתה מוכנה לותר על סקס ומספיק לה פעם בשבוע פעם בשבועיים . מאז אותו ויכוח ודברים שנאמרו לי אינני מסוגל ליזום סקס עם אישתי , לא מסוגל להחמיא לה , לא מסוגל לחבק אותה ולהתקרב אליה , אם אני מתקרב אליה זה לסקס מהיר וזהו . אני מסתובב מתוסכל מה לעשות להתגרש או לחיות ככה כאשר אני יודע שאשתי נותנת לי סקס כדי שלא אבגוד בה . דרך אגב גררתי אותה ליעוץ זוגי מיני והרבה זה לא עזר המשפטים שהיא אמרה לי "דפק לי את הראש וכל הרגש שהיה לי אליה . עד אותו יום תמיד יזמתי , נתתי לה כבוד , חיבקתי אותה , נתתי לה אהבה , החמאתי לה , קניתי לה מתנות וכל מה שניתן וגם השקעתי ביחסי המין ביננו על מנת שיהיה לה טוב אבל מאז הכול מת אצלי כלפיה . מה המלצתך להתגרש , להשלים למצב או לפתח יחסים במקביל עם משהי אחרת ? תודה

20/12/2012 | 09:00 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, אני מבינה את הפגיעה הגדולה שאתה מסתובב איתה מאז שנאמרו הדברים. ברור שחשוב לך לשעת שאשתך נמשכת אליך, חושקת בך, ולא רק שוכבת איתך כי צריך. אני חושבת שמשהו באמון הבסיסי שלך באשתך נפגע, כמעט אפשר להרגיש בדבריך תחושות של בגידה. אני חושבת שאם הקשר הזה חשוב לך תצטרך לבדוק האם הפגיעה הזו ניתנת לשיקום, והאם אתה בכלל רוצה לשקם. זו שאלה גדולה וראויה למחשבה מעמיקה. זה וודאי לא מתאים לפורום הזה. מכיוון שניסיתם כבר טיפול זוגי, ממליצה לך החום לפנות לטיפול פסיכולוגי פרטני עבור עצמך, שם תוכל לחשוב לעומק ולהתלבט בסוגיות האלו ברצינות.

מנהל פורום משפחה וזוגיות