ילדותיות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

19/11/2012 | 02:12 | מאת: יוסי

שלום ברצוני לשתף אותך בבעיה ששמתי אליה לב אחרי 5 חודשים שהתחתנו,אשתי היא לא אישה טיפשה זה ברור לי,ואפשר גם לומר שהיא חכמה,הדבר שמפריע לי בה יותר מכל זו הילדותיות שבה,שמתבטאת בפחד מציבור או אפילו להיחשף,לדוגמא טיילנו ליד הים ופגשתי בחבר טוב והיא נשארה מאחור ולא באה להכיר את חברי,או אפילו אם יושבים בבית של ההורים שלי היא בקושי מדברת וגם אם כן,יוצאים לה מהפה משפטים פתתיים ובנאלים שגורמים לי להרגיש בחוסר נוחות משווע,היא נפגעת מדברים קטנים היא מדברת כמו ילדה קטנה ,על אף ששוב יש לה שכל וחכמת חיים/ נשים,וזה דבר שנורא קשה לי לחיות איתו,אף פעם אני לא מרגיש שאני חי עם אישה,אלא אני מגדל ילדה, האם יש דרך לטפל,האם זה תסמינים אלו ניתנים לאבחון?? זה דבר שהורג אותי ומייסר אותי.....

06/12/2012 | 10:11 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, אתה מתאר קווי אופי מסוימים של אשתך שלאט לאט מתגלים במלוא עוצמתם, או שכפי שקורה לעיתים קרובות בנישואים, הדברים שקודם לא ראית כשליליים כעת מתגלים כמטרידים ומעוררי קושי. יתכן מאוד שאשתך אכן אישה ביישנית, חששנית מעט ומתקשה בחשיפה. יכול להיות שאלו דברים שהם נגזרת של האופי שלה, וקשה לי להאמין שנולדו רק עכשיו. השאלה היא איך אתה מתמודד עם הדברים, ומדוע זה מפריע לך דווקא עכשיו. נראה לי שיהיה קשה לשנות את הדברים אצל אשתך, בטח ובטח אם היא בעצמה לא רוצה לעשות שינוי. אתה תהיה זה שתצטרך לבדוק כיצד תוכל לקבל את אשתך כפי שהיא, או לחילופין לבדוק כיצד תכונות האופי האלו מקשות עליך בגלל דברים פנימיים שלך. מציעה שתוותר על הרעיון לאבחן אותה, כי הוא לא יועיל. נסה להתמקד באופן בו תוכל אתה להתמודד עם אשתך כפי שהיא ולהגדיר את הגבולות שלך במקום שמתאים לך ( למשל, להניח לה להתמודד עם קשיים שלה, במקום  לגדל אותה כילדה).

מנהל פורום משפחה וזוגיות