טיפול משפחתי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

20/08/2012 | 21:08 | מאת: נטלי

שלום, אני בת 25, גרה עם בן זוג. אחותי בת 29, נשואה וגרה עם בעלה בבית של סבתא שלי שנפטרה, ויש לי אח בן 23 שגר בבית עם ההורים. יש לנו מס' בעיות משפחתיות, רובן מתמקדות בהתנהגות של אבא שלי. חוץ מזה שלדעתנו הוא אלכוהוליסט, הוא מתנהג בצורה מכפירה כלפינו, הוא לא יודע לבקש עזרה, הוא עקשן, אין עם מי לדבר. אנחנו כבר קרובים לפיצוץ, אח שלי ואמא שלי שגרים איתו כבר על הקצה לעזוב את הבית. לפני כמה חודשים הוא יצא לטיול עם הכלבה משוחררת, לאחר שכל פעם אמרנו לו שישים לה רצועה, ויום אחד היא נדרסה. בסופו של דבר, נאלצנו להרדים אותה. המקרה הזה כמובן רק החמיר יותר את הרגשותינו כלפיו ואני אישית לא אסלח לו על זה בחיים. אנחנו מעוניינים ללכת לטיפול משפחתי, אנחנו רוצים לעבוד על היחס של אבא שלנו כלפינו הילדים, וגם כלפי אמא שלי. הבעיה היא, שאבא שלי כנראה לא יסכים ללכת. 1. איך אפשר לנסות לשכנע אותו...? האם יש דרך להכריח אותו? והאם יש טעם להתחיל בטיפול מבלי שהוא מצטרף...? 2. אנחנו גרים בת"א, אשמח לשמוע המלצות לגבי מטפל באזור (ואם לא ניתן לכתוב פה שם של מישהו, אז אם אפשר לכוון אותי מה עליי לחפש-מטפל שמתמחה גם בזוגיות...? וכו') תודה רבה, נטלי

23/08/2012 | 00:49 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, למרבה הצער לא ניתן להכריח אדם מבוגר ללכת לטיפול בניגוד לרצונו, לפחות לא במצב שתיארת. מכיוון שאביך הוא המוקד, אני לא רואה טעם ללכת לטיפול משפחתי בלעדיו. מה שכן, נשמע לי שאתם, הילדים והאם, כל אחד צריך תעשות תהליך עם עצמו כדי להיות שקט יותר עם כל מה שקורה מול אבא. כאן לכל אחד תהליך שונה, למרות שאתם גם וודאי חולקים רגשות דומים כלפיו. יש תחושה שיש איזו ברית של כולם נגד אבא. אולי יש לכך סיבות מוצקות, אבל חשוב שתראי שלא כולכם באותו המקום, ואתם כבר בוגרים וגדולים כדי לחשוב כל אחד עבור עצמו איך הקשר הזה משפיע והשפיע על חייו. מציעה לך לשאול את עצמך האם את רוצה לפתור עם עצמך את הנושא של היחסים הקשים עם אבא, לעבד את הכעס, אולי למצוא מקום לסלוח, ולהתחיל לחיות את חייך מבלי שהקשר הזה יעיב עליהם כל כך. אם זה חשוב לך פני לטיפול . אישי. תני לאחים שלך ולאמך להגיע לזה בעצמם, אם יחליטו שזה מתאים להם.

מנהל פורום משפחה וזוגיות