רע לי

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

07/07/2012 | 00:17 | מאת: קרן

יש לי את האמא הכי רעה בעולם היא גורמת לי להרגיש רע עם עצמי , אני בת 17 ואני תמיד עוזרת ומנקה והכל ואין הערכה כלפיי בכלום תמיד היא מתלוננת למשל אני יבשל לכל המשפחה היא תגיד כמה שהמטבח לא מספיק נקי בגלל שבישלתי עכשיו שהגיע החופש התחלתי לעבוד 12 שעות ולכן אין לי זמן לכלום כמעט, הריבים עם אמא שלי היו מאז ומתמיד והיא תמיד פגעה בי עשתה הפליות השפילה ואני סלחתי לה אפילו שהיא לא מצטערת רק בגלל שאבא שלי מבקש והוא חשוב לי והוא מוגבל בגוף, לפני כשבועיים השלמנו שוב אחרי תקופה שעשתה הפליות נוראיות עם אחי לדוגמא שאני בחדר היא מעיפה אותי בשביל אחי או תוכנה שאני הורדתי ושיתפתי בה את אחי היא הביאה לו אותה ואמרה שאני יוריד אחרת וזה פוגע בי , היא כל כל הזמן נוזפת בי שאני מלוכלכת ומסריחה מבחינה של ניקין ואיך שאחיות שלי לא כאלה היא פוגעת בי ללא סוף, היום היא עשתה לי תדבר הכי משפיל בעולם אני בדיוק שטפתי והיא צעקה עליי לנקות שם כאילו אני משרתת בצעקות ולא התייחסתי אז היא משכה אותי בחולצה ואמרה לי תעופי מפה כבר מהבית הזה היא דחפה אותי וצרחה עלי וכל השכונה שמעה ואני כל כך התביישתי בעצמי ,והחולצה נקרעה לי ברחתי לחדר ולא הפסקתי לבכות אבל לא היה לה אכפת היא המשיכה לנזוף בי ונכון שאני אומרת לה אמא רעה ושאני שונאת אותה אבל זה רק אחרי הדברים הרעים שהיא עושה לי אני לא מפסיקה לבכות אין לי משפחה אבא שלי חולה מאוד והוא מנסה להרגיע אותי אבל הוא לא מסוגל כיוון שאמא שלי הקובעת בבית אחיות שלי גם כן חסרות לב אליי כי אמא שלי מספרת להם כמו אני רעה ומה אני אומרת ולא מספרת לכולם מה היא עושה לי אני מרגישה שבא לי למות נהייתי מדוכאת ועד שאני מסכימה לצאת עם חברות אני חוזרת תוך שעה אני חושבת שהמצב הבריאותי שלי גם מתחיל להדרדר אני בזמן האחרון עם כאבי ראש איומים תעזרי לי ,אפילו חשבתי על התאבדות למראת שאני מפחדת כבר מגיל 12 אני חושבת על זה וניסיתי לא פעם אבל פחדתי ברגע האחרון, אני באמת מיואשת אני רוצה ללכת לפנימייה וכנראה שזה יקרה אבל כואב לי לעזוב את החברות שלי ואת האנשים החשובים לי ולהתחיל לקלוט שאין לי באמת משפחה ונישארתי לבד בעולם הזה עם בטחון עצמי נמוך מאוד !

07/07/2012 | 22:52 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, בדברים שלך אפשר להרגיש הרבה כאב וכעס. אני מבינה שאת מרגישה בבית מאוד לא מובנת, מנוצלת ואולי אפילו עוברת איזו התעללות. אני בטוחה שיש לך על מה להתבסס, ולכן אני חושבת שאת צריכה לקבל עזרה ולשתף מישהו במה שעובר עליך. אין שום סיבה שתמשיכי ככה לחיות את חייך, ומעבר לכך, נשמע שהמצוקה שלך יכולה לגרום לך לעשות מעשה שלא תהיה ממנו דרך חזרה. אני מתכוונת למה שאמרת על הרצון לפגוע בעצמך. זה מדאיג וזה וודאי משקף עד כמה קשה ורע לך. לצערי, בפורום הזה לא יכול להיות מענה מספק, ולכן אני ממש מקווה שתוכלי לדאוג לעצמך לקבלת עזרה. מציעה שתתחילי בלפנות ליועצת ביס, ואוליי למרפאות המתבגרים באיזור מגורייך ( דרך העירייה אפשר לקבל אינפורמציה), שם המידע יהיה דיסקרטי ולא מחייב את הורייך להיות מעורבים. העיקר שתפני למישהו כי אין שום סיבה שתמשיכי לסבול כך.

09/07/2012 | 01:22 | מאת: סהר תמיכה

נשמע שאת מתמודדת יום-יום עם מציאות לא פשוטה בכלל, מלווה בתסכול וכעס. ולפעמים כשהמחשבות מציפות אז את חושבת שאולי היה יותר קל אם לא היית פה.. ואולי את מרגישה שאף אחד לא באמת מבין אותך, מה עובר עלייך. בהמשך להצעה של ענבל הפסיכולוגית, רציתי להזמין אותך לבוא אלינו, לסה"ר (סיוע והקשבה ברשת) לפרוק ולספר כל מה שעובר עלייך, לדבר איתנו. אמנם אנחנו לא פסיכולוגים אבל כל יום בין תשע לחצות מחכה מתנדב שלנו להקשיב ולשמוע אותך באמת, לנסות לתמוך ואולי לעזור לך להרגיש קצת יותר טוב.. מקווה שתבואי. שלך, מתנדבת סה"ר www.sahar.org.il/

מנהל פורום משפחה וזוגיות