גירושין האם לנסות לשנות את החלטתו של בעלי ?

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

14/04/2012 | 07:58 | מאת: ירדן

שלום, בעלי ואני החלטנו שלא טוב לנו ביחד ייותר ורוצים להתגרש . יש לנו 3 ילדים (17,15,9) אנחנו ביחד 22 שנים. היו פעמים של עליות וירידות, אבל כנראה שמים הגיעו עד נפש. בעלי פעם לא ויתר והיה מוכן לעשות הכל בשביל שנחזיק מעמד. כנראה שלא הערכתי מספיק את נכונותו לשנות אותי למען התא המשפחתי . יש שעד היום אנחנו חיים בחו?ל. התהליך הולך להיות קשה גם בשבילי וגם בשביל ילדי שצריכים להתמודד גם עם העזיבה של הארץ שבה אנחנו חיים וגם עם עניין הגירושין. מה שפתאום קשה לי להבין איך הוא מוכן לוותר ולא לנסות להציל את הנישואים ? האם עלי לעשות את הצעד? האם עלי להרים ידיים? במהלך כל השנים ניסתי לתקן דברים שהכל יהיה מושלם ועכשיו אכלתי אותה בגדול. לבעלי נמאס!!!! איך עלי לספר לילדים?

17/04/2012 | 09:50 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, את נשמעת לא שלמה עם ההחלטה להתגרש. מצד אחד, את אומרת שהחלטתם יחד שלא טוב לכם, מצד שני את אומרת שאכלת אותה בגדול ומצד שלישי את כבר תוהה איך לספר לילדים. אני חושבת שקודם כל עלייך לברר עם עצמך את כמה חשובה לך מערכת היחסים הזו ובאיזה מחיר את מוכנה לשמר אותה. האם את באמת מאמינה שאת זו שצריכה לעשות את השינוי? האם גם לך מפריעים דברים? האם נראה לך שבעלך כבר שלם עם החלטתו להתגרש? נסי להציע לו טיפול זוגי, אם החלטת שבאמת רצונך לשמר ולעבוד לצורך כך. אם יסכים זה כבר סימן חיובי מבחינת רצונו שלא לפרק את מערכת היחסים.

מנהל פורום משפחה וזוגיות