חילוקי דעות בחינוך

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

25/03/2012 | 14:46 | מאת: מימי

לבעלי ולי יש חילוקי דעות בגישת החינוך. בעלי יותר סלחן ואני יותר סמכותית. אני טוענת שילדים חייבים גבולות ושהם צריכים לעשת מה שאומרים להם ולכן יש להרגילם לכך. בעלי טוען שילדים הם לא מלאכים ואי אפשר לצפות מהם שתמיד יצייתו. ביתי בת 3 וחצי ומתי שלא נותנים לה מה שרוצה -ישר צורחת וצועקת. אני לא נכנעת אבל בעלי אין לו סבלנות לשמוע אותה צורחת ונוטה לתת לה מה שרוצה. איך אשכנע אותו שהא מזיק לילדה? כמובן שזה מעכיר את האוירה בינינו...

10/04/2012 | 23:09 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום מימי, אני לא בטוחה שדרכך היא בהכרח הנכונה והמוצדקת. יתכן שאת סמכותית מידיי, כמו גם שיתכן שבעלך אינו מציב גבולות באופן מספק כפי תיארת. בד"כ שיש מחלוקות מהסוג האמור הכי טוב זה לפנות לפסיכולוג שמטפל בילדים ונותן הדרכת הורים ולהתייעץ באופן ממוקד. תקבלו הדרכה שוודאי תהיה הרבה יותר יעילה מניסיוןשכנוע כזה או אחר לגבי הדרך הנכונה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות