משבר בזוגיות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

14/11/2010 | 11:59 | מאת: ישראל ישראלי

שלום רב, אני נשוי כבר 3 שנים והורים לילדה בת שנה וחצי, שנינו סטודנטים הנמצאים כרגע במשבר בזוגיות שלנו כך שאיננו מצליחים למקם את הזוגיות בראש סדרי העדיפויות שלנו כל אחד נמצא עמוק בקשיי לימודיו בנוסף לגידול הילדה. הייתי מעוניין לדעת איך ניתן להתגבר על המשבר בעזרה מבחוץ משום ששיחותינו אינן מצליחות להתגבר על המשבר.

15/11/2010 | 21:03 | מאת: ענבל מילר היללי

שינויים מן הסוג שתיארת אכן יכולים לגרום למשבר בזוגיות, לפעמים קשיים אובייקטיבים מציפים קשיים ופערים בחיי הזוגיות שלא הייתה מודעת אליהם קודם לכן. הפיתרון הוא טיפול זוגי, בו תוכלו לחזק את הזוגיות ולרכוש כלים להתמודדות עם טלטלות ושינויים מהסוג שתיארת. אם יש קושי כלכלי (כי אתם סטודנטים), נסו לפנות דרך קופת החולים או באחת מהמרפאות הציבוריות תחת משרד הבריאות. שם הטיפול ללא עלות, אם כי תיתכן המתנה.

05/12/2010 | 17:06 | מאת: שמעון צ'אושו

ישראל ישראלי ... האם הזוגיות חשובה לך (ממה שכתבת אכן היא חשובה לך) עד כדי כך שתסכים לפנות זמן לאישתך? מה הכוונה? זוגות "ותיקים" שיש להם ילדים, שכחו "בדרך" שהם גם זוג.. ומפנים את כל מרצם למשפחה, כשהם מבלבלים בין "משפחה" לזוגיות". כמו שאנחנו מפנים זמן ל"משפחה" (ארוחות / פעילויות מפגשים וכד'), כך אל לנו לשכוח לפנות זמן לזוגיות שלנו. זה שאתם זוג צעיר והגעתם למשבר בגלל אי היכולת למקם את הזוגיות בראש סדר העדיפויות יכול להיות יתרון. איך? מאוד פשוט - כמו שאתם יודעים לנהל יומן ובו תתאריכי מבחנים / פגישות עם מרצים / פגישות ללימודים, באותו היומן ממש אתם מוזמנים לרשום תאריכים לדייט שלכם - לקבע את זה ביומן. במפגשים - במקום "לדבר על...." (לדבר על הקושי, זה שהזוגיות לא בסדר העדיפויות) "לעשות את..." (לצאת, לבלות, לשוב וליהנות האחד עם השניה). ההצעה שלי היא שבתחילה כדאי שיהיה לכם יום קבוע... עד שההרגל הזה יהיה מקובע ורק אז לשנות, אחרת זה לא יקרה. נכון שזה נשמע טכני ו"קר" ... אבל זו השיטה לשים את הזוגיות בסדר עדיפויות גבוה (היא לא חייבת תלהיות בראש סדר העדיפויות, אבל מכיוון שלשניכם זה מציק שהיא לא בעדיפות גבוהה.. פשוט תעלו אותה כמה שלבים :) . האפשרות ללכת לטיפול / ייעוץ / אימון זוגי היא בהחלט אופציה, כי לא תמיד אנחנו יודעים "מה לעשות עם מה שאנחנו כבר יודעים" וקל לנו לקבל הערות ממישהו "מבחוץ" . יחד עם זאת - אתם מוזמנים להתחיל ליישם את הרעיון של לעורר את הזוגיות שלכם בעצמכם :) שיהיה בהצלחה

מנהל פורום משפחה וזוגיות