ילד בכיתה ג' עם שינוי בהתנהגות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

30/11/2011 | 10:11 | מאת: לילך

ענבל שלום. אני אמא לשלושה ילדים. ילד בין שמונה וחצי ותאומים (בן ובת) בני חמש וחצי. הבכור ילד מקסים לכל הדעות נבון ומצטיין בלימודים ( עבר מבחן לגילוי מצטיינות ומחוננות), בחודשים האחרונים חלה בו תפנית מאוד משמעותית בהתנהגות, החל לענות ולהתחצף להתקוטט עם אחיו ומדבר אליהם בטון אלים, לא להענות לבקשות ממני . כל יום ההתמודדות מולו מלווה בכעסים וצעקות.. בנוסף הוא טוען שבית הספר זה דבר משעמם, ניסיתי לברר עימו אם יש משהו שמטריד אותו בבית הספר.. טוען שלא מלבד לכמה עימותים עם ילד מסויים וגם הם פסקו. היום בבוקר שיתפתי אותו שיש בכוונתי לדבר עם המורה שלו לגבי ההתנהגות שלו בבית והוא אמר שאין צורך כי הוא כבר עדכן אותה ( הוא קיבל תעודה של הילד המצטיין של החודש מבחינת התנהגות והוא שיתף את המורה שבבית הוא לא מתנהג יפה...)כמו שאת יכולה להבין הוא נבון מאוד ופיקח. אודה לעזרתך באיך להתמודד מולו ולמנוע צעקות יומיומיות בבית.. האם יש להעניש אותו או לדעתך אפשר להגיע אליו בדרך אחרת.. תודה

13/12/2011 | 21:23 | מאת: ענבל מילר היללי

אני חודבת שצריך להבין יותר מה קרה בחודשים האחרונים. יתכן שהילד מגיב למדהו, ולאו דווקא למדהו בבי"ס, אולי דווקא למשהו בבית. האם חל שינוי כלשהו ביחסים? האם הבית עבר טלטלה כלשהי? האם משהו ביחס לבנך השתנה מסיבה כלשהי? בד"כ ילדים לא מראים שינוי כל כך משמעותי ללא טריגר בגילאים אלו (לפני כניסה לגיל ההתבגרות, למשל זה שכיח יותר). מציעה לך לפנות לייעוץ בנושא, ולערוך ברור מקיף כדי להבין מה קרה, ואז תקבלי כלים יעילים יותר להתמודדות עמו.

מנהל פורום משפחה וזוגיות