חשבון משותף

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

03/08/2011 | 21:14 | מאת: שולה

שוקלת אם לפתוח חשבון משותף או לא כאילו אם יש אמון בינינו- אז יש אמון- בשביל מה חשבון משותף? מוציא מי שמוציא בלי עניינים אני לא כל כך מבינה את הסיפור הזה, זה לא שאנחנו מתחשבנים על כסף ב6 שנים האחרונות, מה ישנה את זה עכשיו עם החתונה? מה אתם חושבים?

04/08/2011 | 11:54 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, אין כאן נכון או לא נכון, יש הרבה זוגות נשואים שמתנהלים בחשבונות נפרדים, וזו בהחלט אופציה. אבל מעבר לעניין הטכני, בעיניי, ההחלטה לחיות בזוג, אם או בלי נישואים, כרוכה בויתור מסוים ומעבר מחשיבה יחידנית לחשיבה זוגית. יש לזה הרבה השלכות ומשמעויות. זה לא פשוט מצד אחד, לעשות את הויתור הזה, אבל יש גם הרבה להרוויח. שאלת החשבון המשותף היא אולי השאלה האם אני מוכנה לעשות את הויתור הזה של השליטה שלי על חיי, להסכים להכניס אדם אחר, מבלי לאבד את עצמי, את החופש המגיע לי. זו שאלה מורכבת, ולכל אדם יש תשובה אחרת עליה. זו לא רק שאלה של האם יש או אין אמון, כמו שהצגת. יכול להיות שרק עכשיו התחתנתם ואת עדיין זקוקה לזמן של הסתגלות כדי לעשות את הויתורים האלו. דברי עם בעלך ובדקי איתו. בהחלט יכול להיות שיהיה מקובל על שניכם לחכות קצת לפני שתאחדו את הכוחות ותקימו חשבון משותף.

08/08/2011 | 18:41 | מאת: ירון

את יודעת, גם לי היו את אותן שאלות אבל בסופו של דבר, יש איחוד מסויים, אחרי שפותחים חשבון משותף, זה לא אותו הדבר, באמת יש תחושת איחוד וחשיבה זוגית מאד מפותחת. אין עוד לקנות לעצמי משהו בלי לחשוב אם זה יהיה בסדר מבחינת אשתי. זה מיוחד, זה העצים עבורי את הזוגיות וגם כשפתחנו חשבון משותף קיבלנו מתנה של 1500 שקל מהבנק (מזרחי) ככה שהם נתנו לנו עוד סיבה לחייך... עשי את החלטותיך, שתפי את בעלך במה שאת מרגישה הכי חשוב זה ששניכם תרגישו טוב בזוגיות בהצלחה

מנהל פורום משפחה וזוגיות