צריכה עזרה בזוגיות

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

29/10/2010 | 22:47 | מאת: פלונית

תפסתי את חבר שלי רואה פורנו ומאונן אחרי שאמרתי לו שלא נוח לי עם זה וניסיתי לשדל אותו שנעשה את זה ביחד (מפריע לי שהוא עושה את זה לבד כשאני לא בבית). זו לא פעם ראשונה שהוא משקר לי, מסתיר ממני דברים ופוגע בי. אני מאוד אוהבת אותו אבל אני לא יכולה עם השקרים שלו יותר. הוא כל הזמן מבטיח שיפסיק לשקר ולפגוע בי אבל הוא ממשיך. כשהתעמתתי איתו הוא הודה שהוא מסתכל על בנות אחרות ומפנטז על להיות איתן בקשר רגשי ומיני ושהוא מאונן עם פורנו כי הוא רוצה לפנטז לשכב עם בנות שהן לא אני. זו בעיה אצלי שאני לא מקבלת את זה או שמשהו באמת לא טוב בקשר שלנו?

30/10/2010 | 22:36 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום לך, יש כאן שני דברים. האחד הוא הנושא של הפנטזיות המיניות של בעלך שלא כוללות אותך. השני, השקרים. לגבי הנושא הראשון, עקרונית, מותר שלכל אחד מבני הזוג יהיו חיי פנטזיה שאינם כוללים את בן הזוג. אני מבינה שלא קל לך לשאת את זה, ובמידה רבה זה גם עניין של פתיחות לעומת שמרנות, אבל ממילא לא תוכלי לשלוט במחשבותיו של בעלך, לא? העובדה שבעלך מפנטז על אחרות אינה מעידה על כך שאינו נמשך אלייך, וזה גם לא צריך לבוא על חשבון התשוקה ביניכם. ההצעה שלך להכניס את זה לתוך המין ביניכם היא טובה ובאמת יכולה להעשיר לשניכם את חיי המין, אבל מותר גם שיהיה לבעלך אי של פנזטזיות שאת לא חלק מהם. ושוב, מדובר על מצב שהדברים אינם הופכים כפייתיים מצידו,ולא באים על חשבון הזוגיות והאינטימיות שלכם. לגבי הנושא השני, ברור ששקרים תדירים מצד בעלך הם לא דבר שאפשר לשאת. זה פוגע, מכעיס, ובוודאי מפריע ליכולת שלך לסמוך עליו. גם אם את מגבילה אותו באופן שמקשה עליו, שקרים אינם הפיתרון, ובהחלט מובן שאינך יכולה לקבל זאת. השאלה היא מודע הוא משקר לך? האם נתקלת בכך בעבר, גם בהקשרים אחרים, שאינם קשורים במין? אם לא, יתכן שיש כאן משהו נקודתי, סביב הנושא הספיציפי הזה. אולי התפתחה כאן התנהגות כפייתית, ואז שקרים הם חלק מהעניין. נסי לבדוק מולו מה גורם לו לשקר, מבלי להתקיף, ואולי תקבלי תשובות כנות. אם לא הגעתם להבנה והקשיים ממשיכים, שקלו לפנות לטיפול זוגי.

05/12/2010 | 17:31 | מאת: שמעון צ'אושו

היי פלונית, האם זויגות זה אומר, מבחינתך, לעשות הכל ביחד? כל דבר? האם, מבחינתך, יכול להיות "לחוד" בתוך ה"זוגיות"? לדעתי לא יכולה להיות זוגיות בלי קצת לחוד של כל אחד.. ואם הלחוד הזה הוא לפנטז על מישהי אחרת ... אז זה הלחוד שלו. איני יודע על מה נסבים השקרים שלו - אני יכול רק לשאול - האם הוא משקר לך כי אולי, את לא מסוגלת לקבל דיעה אחרת משלך? אולי הוא התייאש מלומר לך את האמת בגלל ההתייחסות שלך (היעלבות / כעס / חוסר סובלנות)? את מוזמנת לבדוק את זה ראשית עם עצמך ולאחר מכן - איתו. שיהיה בהצלחה

מנהל פורום משפחה וזוגיות