אחות בעייתית במשפחה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

20/07/2011 | 19:51 | מאת: דנה

שלום אנו5 אחים במשפחה בן ו4 בנות אחת מהאחיות בת 40 ,פרודה אך עדיין לא גרושה , וללא ילדים. אחותי במשך שנות חייה הייתה מה שקרוי " הכבשה השחורה " של המשפחה, תמיד רבה עם כולם , מגיל קטן לקחה דברים ללא רשות מבני המשפחה למרות שאם הייתה מבקשת רשות היו נותנים לה בשמחה. בילדותה ההורים היו בתחילת דרכם ולא היה להם כסף לממן את אחותה הגדולה ואותה, ובגלל שהיתה מבין השתיים הילדה הבעייתית ספגה המון צעקות ועונשים בשל התנהגותה. מאז ומתמיד לא קיבלה דעות של אחרים בהבנה ואם משהו לא מקובל עליה היא צועקת ולא נותנת לאף אחד להגיב , עד שמסתגרת בחדר סוגרת את הדלת וממשיכה לדבר לעצמה .קשה לנו להיות בסביבתה זמן רב ולא להגיע לעימות כי אין לה גבולות , יש לציין שהיא חזרה בתשובה ב10 שנים האחרונות אך התנהגותה לא השתנתה והיא אף מקללת שהיא כועסת מילים שלא נדע, צועקת שכל השכנים ישמעו ולא חושבת בהיגיון , התנהגותה ילדותית ביותר, עבודה מסודרת מעולם לא הייתה לה , אם עבדה זה היה באופן זמני ופוטרה מאחר ולא עמדה בתנאים ובזמנים. היא קמה מאוחר ובלילה ערה, אף על פי שהיא דתייה מתחצפת להוריה,בעלה נפרד ממנה כי לא הסתדר איתהובשל חילוקי דעות , כעת היא אינה מוכנה לתת לו גירושין כי לטענתה מגיע לה את הכתובה היא אינה עובדת והוא לא מפרנס אותה בשל סכסוך בניהם כבר 5 שנים .תמיד שהוריי ניסו להתערב ולנסות לסייע לה ולדרבן אותה לוותר ולבנות לעצמה חיים חדשים , לעבוד להרוויח לעצמה היא התנגדה ובכתה שאנו נגדה כל הזמן. היא חיה בבית של ההורים והיא לא מנקה, לא מסדרת ומחלקת הוראות להורים . ההורים רבו איתה מס' רב של פעמים עד ייאוש , אבל מאחר וריחמו עליה השאירו אותה בביתם כי אין לה כסף , רכוש ואיפה לגור. עד כה מאחר ולא עבדה טיפלה באימנו שהייתה חולה ז"ל והשתמשה בתירוץ מאחר וטיפלה בה כי אינה יכולה למצוא עבודה ולנקות את הבית וגם היום אחרי שאמנו לא בחיים היא עושה בדיווק אותו הדבר, היא לא מוכנה לגשת לטיפול כי היא טוענת שאנו הלא נורמליים ואנו הרעים ולא מבינים אותה . והיא מתייעצת עם רב לטענתה שאומר לה שהיא מתנהגת בסדר. אבי ממורמר ממנה (אבי לא איש צעיר כמעט בן 70 )וגירש אותה לגיסתי שכעת לא הכי מסתדרת איתה, מאחר והיא בחובות בבנק הגיעה לה הוצאה לפועל ואבא שלי מפחד שיגעו לו ברכוש והיא מצידה לא משתפת אותו במה שהיא עושה בשביל זה , יש לציין שהיא בחורה מאוד עצלנית , לא נראה לי שלעולם תצא מתי שהוא לשוק העבודה , ואנו חוששים שמלבד העצבים יום אחד תהיה נטל על המשפחה. מה עושים במצב קשה שכזה ? אציין שיתר האחים לא בעייתיים כמוה כולנו ממורמרים ולא יודעים מה לעשות... אשמח אם תוכלי לייעץ לי

02/08/2011 | 22:57 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום, מדברייך נשמע שאחותך סובלת מבעיה אישיותית שגורמת לכל ההתנהגויות הקיצונית שתיארת ולקשיים בתפקוד. אין ספק שהיא זקוקה לעזרה, וכל עוד אינה מגלה תובנה למצבה היא יוצרת הרבה קושי לסובבים אותה, ולמשפחה בפרט. הבעיה היא שלא ניתן לכפות קבלת טיפול על אדם, אם אינו מעוניין בכך. באופן אופטימלי, הטוב היה שתגיע למרפאה לבריאות הנפש ואולי אף תוכל לקבל טיפול ולעבור תהליך שיקומי כלשהו. כפי הנראה זה לא ממש ראלי, כך שכל שניתן לעשות זה להציב גבולות, ולא לתת למשפחה כולה להיפגע. אולי כדאי להתייעץ עם מישהו שהיא סומכת עליו, אולי בקהילה הדתית, ולרתום אותו כדי לדבר ללבה ולשכנע אותה לקבל סיוע כדי שתוכל להיות עצמאית במידה מסוימת, או כדי לקבל ממנו עזרה והכוונה בדרך שתהיה מקובלת על האחות.

מנהל פורום משפחה וזוגיות