מבקשת עזרה

דיון מתוך פורום  משפחה וזוגיות

27/10/2010 | 18:10 | מאת: nili

הענייןשאנחנו משפחה בת 8 נפשות שרובם מתחת גיל 18 במצוקה, בחרדה, בפחד. אבא אלכהוליסט כבר שנים אבל לאחרונה לא מתעורר מה שמעניין אותו השתייה ורק השתייה.כל היום צועק וצועק מקלל. לא נותן לנו לישון או ללמוד. הלכנו לרווחה אמרו שאין טעם להפנותו למרכז גמילה כי אין לו רצון ושזה עבודת המשטרה הלכנו למשטרה לא ראו סוג של אלימות כלפינו כנראה מה שמעניין אותם רק האלימות הפיזית ומה שאנחנו חיים יום יום זה לא אלימות נפשית אנחנו תוהים פוחדים איך אפשר לכפות עליו להתאשפז לגמילה רוצים אבא נקי חדש למי לפנות המשטרה אמרו רק פסיכיאטר מחוזי יתן הוראת אשפוז והרווחה אומרת רק המשטרה תעזור.....תנו לי תשובה אולי תשובתכם תעזור

28/10/2010 | 15:59 | מאת: ענבל מילר היללי

שלום נילי, כואב לשמוע שזה מה שאת נאלצת לעבור בביתך, המקום בו היית אמורה להרגיש הכי הרבה ביטחון. הבעיה באמת אמורה להיפתר בצל החוק או תחת עזרה של מוסדות רווחה. אני מבינה שפנית ולא הייתה הרבה תועלת. אם אין אלימות, באמת בעייתי להפעיל את החוק. יחד עם זאת, אם יש ילדים מתחת לגיל 18 המצויים בסיכון התפתחותי בגלל האווירה הקשה בבית, יתכן שיש עילה לפנות לפקידת סעד לחוק נוער, תחת שירותי רווחה. נסי שוב לבדוק כיצד תוכלי להגיע לשיחה עם פקידת הסעד, וקבלי ממנה הכוונה. יתכן שיהיה רלוונטי להוציא את הילדים לפנימייה. גם זה נעשה דרך פקידת סעד. מעבר לכך, מבלי להכיר את המקרה, קשה להעריך מה תהיה תגובתה.

מנהל פורום משפחה וזוגיות